2020.11.05 4 NOMINERINGAR I BARTENDERS’ CHOICE AWARDS 2020

Idag presenterades de nominerade till Bartenders’ Choice Awards 2020. En gala där Nordens bästa barer, bartenders och cocktails ska utses. Vi kan med stolthet och glädje meddela att vi, även i år, fått 4 nomineringar till dessa ansedda utmärkelser.

 Lucy’s Flower Shop är, tillsammans med fem andra cocktailbarer, nominerad i kategorin ”Best Cocktail Bar” och därmed till denna prestigefyllda utmärkelse. Övriga nominerade i kategorin är även Stockholmsbaserade A Bar Called Gemma, Cadierbaren och Tjoget samt Bar Bruno i Göteborg. Lucy’s Flower Shop är också nominerad till tungviktaren ”Best Cocktail Menu”. Även detta tillsammans med A Bar Called Gemma, Cadierbaren och Tjoget samt Häktet Vänstern.

I kategorin ”Best Signature Cocktail” finner vi i år igen Asian Post Office’s enormt populära cocktaildrink, Thai Basil. Denna cocktail har inte undgått någon och den har fått en självklar och välförtjänt plats på restaurangens Hall of Fame. 

Förra årets vinnare av ”Best Bartender”, Hampus Thunholm, är nominerad i år igen. Han var med och öppnade Lucy’s Flower Shop förra året och nu finner vi honom antingen bakom baren på Berns Asiatiska eller i den intima baren direkt till höger på Surfers i Townhouse Nosh and Chow.  

Bartenders’ Choice Awards startade 2010 i Sverige och är de mest prestigefyllda utmärkelserna för den Nordiska barscenen. Syftet att höja standarden i branschen och juryn består av yrkesaktiva och branschkunniga bartendrar och dryckesentusiaster. 

BCAs grundare Joel Katzenstein vill speciellt i år lyfta och fira de många framstående barerna och bartendrarna som gör ett fantastiskt jobb varje dag trots den för närvarande lidande besöksnäring på grund av pandemin. 

Årets gala kommer att vara digital och alla vinnare kommer att tillkännages under en livestream den 6 december.