2022.12.19 CHEZ JOLIE SERVERAR "ÅRETS GODASTE EFTERRÄTT"

DN Krogkommissionen har varit på besök på Mikael Einarssons Chez Jolie och njutit av härligt smakrika franska klassiker, den exklusiva inredningen och behagliga akustiken. Krogkommissionen betyg var många fina ord.

Krogkommissionen inleder sin recension med att hylla inredningen samt lokalen; “Att kliva in i den omsorgsfullt renoverade och varmt belysta lokalen är som att kliva in i en nostalgisk dröm om ett lyxigt brasserie på kontinenten med en eklektisk stilmix av äldre och nyare design.”  Vidare hyllar Krogkommisionen även den härliga och lugna akustiken i lokalen. 

I glaset smakar de på flertalet av Chez Jolies cocktails, men deras signaturcocktails Pommier Collins stack specifikt ut. På tallriken smakar de många franska klassiker och förrätten Fromage blanc et endives beskrivs som en “len och alldeles underbar förrätt”. När middagen började närma sig sitt slut fann de en tydlig favorit; “Väl framme vid dessertlistan kan vi konstatera att det här är en uppgift som Chez Jolie inte slarvar med. När crêpe et soufflé landar på den perfekt manglade vita duken visar det sig vara årets godaste efterrätt“

Krogkommissionen avslutar recensionen med att beskriva Chez Jolie som en “elegant restaurang”.