2021.09.01 BERNS ASIATISKA SKRUVAR TILL UPPLEVELSEN NÄR KRÖGARTRION FRÅN CALLE P TAR ÖVER

Den 1 september tar Anton, Axel och Simon, krögartrion från Calle P, över det kreativa och operativa för Berns Asiatiska. De lovar mer puls, mer mat och mer drinkar.

Berns Asiatiska var den första kinesiska restaurangen i 40-talets Sverige och var då ett nytt och exotiskt inslag bland Stockholms restauranger. Nu är det dags för nytt och skriva ännu ett kapitel i historien Berns Asiatiska som utspelar sig under kristallkronorna. Gänget bakom Calle P och Coquetel Social tar sig nu an Berns Asiatiska.

Anton Surtell berättar att stämning och service ska genomsyras av fest, glädje och en internationell känsla. Pulsen kommer vara hög och musiken skruvas upp i slutet av kvällen.

Berns är utan tvekan ett etablissemang med ett stycke historia där både en och annan kulturgigant frotterat sig i Stockholmsnatten. Här är det lika högt i tak som utsökt, med asiatiska smaker i alla storlekar och former.

Axel Ohlson ansvarar för det gastronomiska, där den stora förändringen är innehåll och kvantitet. Menyn kommer helt bytas ut och antalet rätter blir närmare 50. Inspirationen kommer från hela Asien och det kommer återspeglas i både raw-baren och varmköket. För den som är sugen på att gå all in ska du inte missa Wagyu Katsu Sando.

På drinklistan fortsätter vi att jobba med mötet mellan en svensk och en asiatisk ingrediens i drinkarna, men ökar utbudet och närheten till den asiatiska drycken i form av bland annat Sake och Shaoxing. Vi vill höja både servicenivån och feststämningen ett par snäpp och kommer bland annat rulla ut en drinkvagn i matsalen för att ta allting närmre gästen säger Simon Ramn Alenius.

Restaurangen rymmer cirka 150 sittplatser, där matsalens hjärta är ett öppet kök med sittplatser runtom. På helger står DJs för musiken som skapar puls. Berns Asiatiska är lika självklart att besöka för upplevelser av mat som drinkar och vin.