2020.03.06 DI WEEKEND RECENSERAR ISAAN'

”Lysande comeback med perfekt sting”

Di Weekend har testätit på Berns senaste restaurangtillskott Isaan’ och gjort sitt omtalade krogtest. Rubriken lyder “Lysande comeback med perfekt sting” och det fastslår att när kocken Sayan Isaksson ger sig ut på sitt nya krogäventyr på anrika nöjespalatset Berns gör han det ordentligt med thailändska smaksensationer under de pampiga kristallkronorna.

Väl till bords får de bra och tydlig vägledning från den tålmodiga och pedagogiska personalen. De inleder med koppen av hemmagjord buljong som de tycker bjuder på djupa, distinkta men lena smaker med precis lagom sting. De beställer sedan in tham-salladen, det vedeldade ostronet, rödingen och blir rekommenderade korven som de fastställer ”är en smaksensation av kompakt grillat fläskkött serverat i roteebröd”.

De går sedan över på desserterna som överraskar dem rejält, ”dessertlistan må vara kort, men oj vad den övertygar”. Efterrätten som slår högst är Isaan’s efterättspizza med topping av karamelliserade äpplen, bladglass och fiskkolasås.

Di Weekend avslutar recensionen med att konstatera att Sayan Isaksson är tillbaka och det med besked. ”Isaan’ är en fullträff som visar svenska thailandsturister att landets kök innehåller en långt mycket mer avancerad smakpalett än tom kha gai och phad thai. Vi bockar, bugar och tackar för den läckra lektionen”.

Di Weekend, tack för den fina recensionen. Läs hela artikeln här och boka ditt bord på Isaan’ idag!