2021.10.20 STRÅLANDE BETYG FÖR SPESSO

Efter att Krogguiden, Svenska Dagbladet, besökt Spesso hyllar de både mat, vinlista och stämning. Spesso får fem poäng och upplevelsen beskrivs som både avslappnad och festlig.

“Mer internationellt än så här blir det inte i Stockholm” lyder rubriken i Svenska Dagbladet efter att Krogguiden besökt Spesso. De börjar med att befästa Spessos läge mitt i stan på Malmskillnadsgatan, 16 våningar upp och tycker hovmästarens bås i päls, vinkylarna och den stora terrassen andas kaxighet och internationell mästerklass. Gästerna upplever att restaurangen är en plats för mat- och dryckesintresserade trots att stämningen lyckas kännas både avslappnad och varm.

Vinlistan hyllas för det personliga och spännande urvalet. Köksmästare Desirée Jaks får beröm för att hon tagit med sig uppläggning och precision från sin tidigare arbetsplats Agrikultur men adderat en vildare ton i maten på Spesso.

“Krogguiden hyllar unisont starten med den råa Mälargösen toppad med mynta, chili och i botten en syrad grön tomat.” skriver Krogguiden och fortsätter med att berömma rätten med liknelsen till en praktfull kalejdoskop-bild och kallar det “Instagramvänligt”. De prisar även de efterföljande rätterna, fokuset på råvaror efter säsong och avslutar med att rekommendera den “gulliga klubban” och skriver att den är precis lika festlig som besöket.

Spesso får efter Krogguidens besök 5 av 6 möjliga - och vi kan bara hålla med!