2022.05.05 FULL POTT PÅ MAT OCH SERVICE HOS NOUR

Di Weekend har besökt Nour med Sayan Isaksson i köket och vi kan stolt meddela att de delar ut ovanliga tio poäng av tio möjliga för maten. “Maten var enastående redan från första smakbit”.

“Högsta betyg till Sayan Isakssons kokkonster” lyder rubriken till Di Weekends recension av restaurang Nour. De besöker. Nour den något lugnare veckan efter påsk och får uppleva Sayan Isaksson som både kock, servitör och garderobiär, vilket de verkar uppskatta.

Di Weekends testare börjar med att beskriva maten som “enastående från första smakbit”. De hyllar starten med ett urval av amuse bouche och uttrycker att de känner vällust redan innan måltiden ens börjat. De fortsätter med att skriva om Sayan Isakssons krogresa, med både med- och motgångar och landar i att de upplever besöket på Nour som mer än strålande.

Förutom att hylla Sayans förmåga att ta fram enastående smaker hyllar de även den personliga servicen “Samtidigt sopar han av bordet på smulor med en borste, skjuter in en stol och plockar upp ett använt glas”. De är uppenbart imponerade av att få uppleva denna service från “en av Sveriges verkliga mästerkockar” som de uttrycker det och meddelar att detta bidrar till servicebetyget om fem poäng, vilket är det högsta som går att få.

Även matbetyget blir det maximala om hela tio poäng. Detta efter att en havskräfta “skapat en mindre sensation runt bordet” när den beskrivs som innovativ och vacker. De avslutar med att önska att tiden kunnat gå långsammare, vi hoppas att det är för att de önskar uppleva allt lite, lite till.