2021.03.11 KROGTEST: SURFERS, EN RÖD STJÄRNA PÅ KROGHIMLEN

Di Weekend har besökt Surfers som flyttat in i Townhouse Nosh and Chow på Norrlandsgatan. De konstaterar att de tjänat på flytten och att det är en "kinakrog med oväntat genuin känsla".

De berättar om dryckesexperten Ludwig Sääf och hans stora kunskaper om landet, kinesisk matkultur och inte minst dryck. Ludwig meddelar dem att till kinesisk mat dricker man baijiu och att det är en världens mest sålda sprit trots att nästan ingen i väst hört talas om det. Under besöket brister han även ut i kinesisk sång vid ett grannbord.

De fortsätter berätta om menyn som består av mellanrätter och att allt serveras samtidgt och delas, så som de äter i Kina. Gösen beskrivs som "fantastiskt god i sin krämiga sås med en sareptasenapsblad, som ger en pepparrotsliknande smak". Den skjutna fisken får du inte missa och de sötstarka revebenen är "oemotståndligt kladdiga".

De avslutar med "Surfers ger trots namnet ett autentiskt intryck, både vad gäller mat - och alltså inte minst dryck - och en restaurangmiljö som är befriad från de värsta klichéerna".

Di Weekend, varmt tack för den stjärnan! Läs hela artikeln och boka direkt ditt bord på Surfers med ett klick här.