2021.12.06 SMAKERNA, ESTETIKEN OCH KRETSLOPPSTÄNKET HYLLAS NÄR WHITE GUIDE BESÖKER NOUR

White Guide har besökt Nour och berömmer smakerna såväl som estetiken och kretsloppstänket. “Mästaren bjuder åter in till sitt unika universum” lyder rubriken när White Guide skriver om sitt besök på Sayan Isakssons restaurang Nour. Nour är ett personligt universum, döpt efter Sayans dotter, där hans två favoritvärldar Norden och Asien möts. De berömmer både rätternas smaker och utseende. “Kvällens åtta huvudserveringar är utan undantag visuella mästerverk.” skriver White Guide och fortsätter; “Sayan Isaksson har en säregen nordisk-japansk estetik, hisnande och tillbakahållen på samma gång.”

Hållbarhet är något som ligger Sayan varmt om hjärtat genomsyrar allt han tar sig för, både i matsalen och maten. “Kretslopp och tillvaratagande är viktigt, och många smaker och råvaror går igen under kvällens serveringar.” skriver White Guide. Känslan i vardagsrummets soffor beskrivs avslutningsvis som “hemma-hos-Nour” och vi vill tro att Sayan och Nour har hittat hem.