2024.01.12 360°EAT GUIDE

Våra tre restauranger Freyja, Nour och Ekstedt har fått varsin ring i 360°Eat Guide 2023. Alla tre restauranger står för första gången med på den prestigefulla listan.

360°Eat Guide hyllar pionjärer och innovatörerna inom modern, transparent gastronomi genom att vara den första guiden som ser bortom tallriken och värdesätter både den gastronomiska upplevelsen och hållbarheten i det som serveras.

Restaurangbedömningen är uppdelad i två delar. Först besöker och utvärderar en jurymedlem allt från platsen, behandlingen och presentationen under servicen, till kvaliteten på ingredienserna, hantverket, kreativiteten samt smaken på mat och dryck. Den andra delen består av en omfattande intervju om verksamheten, där fokus ligger på alla aspekter av hållbarhet. Om en restaurang kvalificerar sig kommer den att inkluderas i 360°Eat Guide. Varje kvalificerad restaurang listas baserat på hållbarhetscirklar först och sedan gastronomipunkter.

En bedömning av en cirkel indikerar ett betydande engagemang inom vissa eller flera områden av hållbarhet – miljömässigt, socialt och ekonomiskt. Kunskapsnivån och ambitionerna överstiger genomsnittet för restauranger.

Grattis Freyja, Nour och Ekstedt. Läs mer om 360°Eat Guide på deras hemsida.