ONE OF A KIND

Stureplansgruppen är Sveriges ledande företag inom besöksnäringen och ambitionen är att alltid leverera gästupplevelser i världsklass.


OM OSS

Stureplansgruppen grundades 1996 för att leverera gästupplevelser i världsklass och flera av Sveriges mest hyllade restauranger, barer och hotell ingår i portföljen. Några av dem är Chez Jolie, Nour*, Ekstedt*, L’Avventura, Bank Hotel (Small Luxury Hotels), Lucy’s Flower Shop, Röda Huset (The World’s 50 Best Bars) och Gamla Riksarkivet. Stureplansgruppen omsätter 1,6 miljarder och har verksamheter i Stockholm, Göteborg, Åre och Visby.


HÅLLBARHETSARBETE

Vi på Stureplansgruppen månar om vår miljö, våra medmänniskor, vårt samhälle och det ansvar som vi har för en långsiktigt hållbar värld. Vi ser rapporten som ett bra verktyg för reflektion, kartläggning och utvärdering av vårt befintliga hållbarhetsarbete samt en utgångspunkt för fortsatt utveckling inom området.

"Att koncept och värdskap fungerar har vi ett tydligt kvitto på: våra gäster återkommer. "

ECC KYCKLING

Policy: Som en stor aktör inom besöksnäringen ser Stureplansgruppen frågan om djurvälfärd som en viktig del i vårt långsiktiga hållbarhetsarbete. Vi står därför bakom European Chicken Commitment (ECC). Beslutet innebär att vi strävar efter att uppnå att 100% av den kyckling som vi köper in ska uppfylla ECC:s kriterier senast den 31 december 2026. Vi kommer årligen rapportera om våra framsteg. Dessutom kommer minst 20 % av kycklingköttet (förutom att uppfylla ECC:s kriterier) vi serverar inom våra verksamheter att ha haft tillgång till utevistelse.

VISION OCH FRAMTID

Vår vision är att skapa upplevelser i världsklass - för alla. Genom att erbjuda platser att älska, har vi många både återkommande och nya gäster som vänder sig till oss. Inom koncernen finns ett brett utbud där alla kan hitta någonting som tilltalar just dem. Stureplansgruppen expanderar hela tiden med ytterligare enheter inom våra kärnverksamheter och angränsade affärsområden.

”We care for the guest experience. Creating memories everyday”

Smalltalk

Möt alla spännande personligheter som skapar minnesvärda upplevelser och dagligen möter dig.
Här berättar vi deras historier.