ONE OF A KIND

Stureplansgruppen är Sveriges ledande företag inom besöksnäringen och ambitionen är att alltid leverera gästupplevelser i världsklass.


OM OSS

Stureplansgruppen är Sveriges ledande företag inom besöksnäringen. Företaget grundades 1996 och har som ambition att alltid leverera gästupplevelser i världsklass. Flera av Sveriges mest hyllade enheter ingår i vår produktportfölj, som Bank Hotel, L’Avventura, Ekstedt, Spy Bar och Gamla Riksarkivet. Med en omsättning på 1,3 miljarder SEK och verksamheter i Stockholm, Göteborg, Åre och Visby skapar vi unika och oslagbara upplevelser som gör Stureplansgruppen framgångsrikt.

VISION OCH FRAMTID

Vår vision är att skapa upplevelser i världsklass - för alla. Genom att erbjuda platser att älska, har vi många både återkommande och nya gäster som vänder sig till oss. Inom koncernen finns ett brett utbud där alla kan hitta någonting som tilltalar just dem. Stureplansgruppen expanderar hela tiden med ytterligare enheter inom våra kärnverksamheter och angränsade affärsområden.


HÅLLBARHETSARBETE

Vi på Stureplansgruppen månar om vår miljö, våra medmänniskor, vårt samhälle och det ansvar som vi har för en långsiktigt hållbar värld. I vår första hållbarhetsrapport (Volume 01 – 2018) har vi valt att fokusera på de viktigaste och mest relevanta områdena för oss, samt hur vi arbetar kring dem. Vi ser rapporten som ett bra verktyg för reflektion, kartläggning och utvärdering av vårt befintliga hållbarhetsarbete samt en utgångspunkt för fortsatt utveckling inom området.

"Vår restaurang Tyge och Sessil byggdes enbart på återvunnet material som egentligen skulle slängas".

"Stureplansgruppen började i mars 2018 att satsa på drinkar gjorda på alkoholfri sprit i samtliga nattklubbar inom koncernen".

THE HEET IS ON

Stureplansgruppen står bakom det innovativa alternativet till rökning: IQOS, som används med uppvärmd tobak, HEETS, och ger en cigarettliknande upplevelse utan eld, aska och röklukt.

Att avstå från att röka är lättare sagt än gjort. En vana som för många är starkt förknippad med en trevlig kväll på stan. Men att byta ut rökning mot ett alternativ – utan att tumma på upplevelse – öppnar upp för nya möjligheter.

Vi på Stureplansgruppen är därför med i den globala övergången från cigaretter till IQOS. Tekniken bakom IQOS och uppvärmd tobak innebär att man värmer upp tobaken utan att den förbränns. I och med det får man tobakssmak helt utan eld, aska och röklukt. När IQOS används med uppvärm tobak behålls både upplevelse och smak.

Så vad innebär det rent konkret? Från våren 2021 kommer Stureplansgruppen inte att sälja cigaretter längre. Däremot kommer det istället finnas möjlighet att köpa uppvärmd tobak som HEETS och vi ser även över möjligheten att etablera speciella Heeting rum på där du kan njuta upplevelsen samt medarbetare från IQOS som informerar om produkten.

Smalltalk

Möt alla spännande personligheter som skapar minnesvärda upplevelser och dagligen möter dig.
Här berättar vi deras historier.