2023.08.31 BRUNCHGUIDEN 2023

Allas heliga helg har på senare dagar fått en älskvärd tradition, nämligen brunchen. Brunch är ett tillfälle att samla vänner och familj, fira något speciellt eller bara njuta av en härlig stund på helgen. En helt egen dag har upprättats för att fira just brunchen, söndag den 17 september. Upplevelsen brunch kan tolkas och komponeras på många olika sätt, vi har samlat ett flertal restauranger där du kan fira brunchens dag samt uppleva deras tolkning av brunch.

LAZY BREAKFAST & BUBBLES PÅ BONNIE’S

Under det höga glastaket i den anrika bankhallen dukar Bonnie’s upp för brunch varje lördag och söndag. Med en underbar kallbuffé och á la carte som erbjuder allt du önskar en helg-förmiddag. I Bonnie’s brunch Lazy Breakfast & Bubbles ingår ett glas Champagne, för att verkligen ge dig den bästa starten på din dag.

STEKHUSET DUKAR UPP IGEN

Gänget på Griffins’ Steakhouse dukar upp för brunch varje lördag, här hittar du ett stort urval av deras populära klassiker tillsammans med deras unika brunchrätter. Välkommen in och hitta din nya favorit.

ASIATISKA SMAKER HELA DAGEN

På Berns Asiatiska har brunchen varit ett populärt stopp sen många år tillbaka, i år har gänget tagit den till nästa nivå. Du kan nu njuta av asiatiska smaker både med en generös buffé och à la carte. Den serveras varje lördag och söndag

SMAKRIK ÅTERKOMST - BRUNCHEN ÄR TILLBAKA PÅ SKEPPARHOLMEN NACKA

Upptäck en njutbar brunchupplevelse på Skepparholmen Nacka. Med en mångsidig meny, omgiven av naturskön miljö och lugn atmosfär, kombinerar du smakupplevelser med avkoppling vid vattnet. Efter brunchen kan du njuta av spa-behandlingar i omgivande natur. En brunch på Skepparholmen Nacka är en chans att unna dig själv både kulinarisk njutning och välbefinnande.

PARIS ELLER STOCKHOLM?

Inne i den lyxiga franska bistron Chez Jolie hittar du en bred à la carte meny, på lördagar erbjuder teamet även en specialrätt som endast serveras under dagtid. Om du inte har besökt den omtalade fransyskan innan så är det hög tid att göra det nu. Passa på att gå dit på lördag så att du även får en extrarätt att beställa in.

LÖRDAGSLUNCH PÅ SÖDERMALM SIGNERAD EMMA SHIELDS

Om man varit på Freyja + Söder på Hornsgatan 18, härligt beläget nära Slussen så är det enkelt att veta när något är skapat av Emma. Här hittar ni tydliga skandinaviska smaker med tydligt behärskad teknik och presentation. Ett tips för en utmärkt lunch är att be om vinlistan då Freyjas viner tas in av träffsäkra och prisbelönta sommelier Ellen Franzen. Efter lunchen råkar ni också befinna er vid terrassen Söder med rum för 400 personer och en lysande utsikt över Stockholm. Välkomna!

INBJUDANDE GEMENSKAP PÅ STUREPLAN

Mitt i centrala Stockholm, en trappa upp i Sturegallerian, finner ni den sydamerikanska restaurangen Supper. Med gemenskap i centrum och en bred sharing-meny är detta restaurangen du vill bjuda med det stora gänget till. Starta lördagen med dina favoritpersoner här och njut av den inbjudande atmosfären.

MILANOITALIENSKT VÄLKOMNANDE

Av Dagens Industri topprankade Spesso har på helgerna öppet för lunch på en idyllisk adress med ljuvliga lokaler och en utmärkt utsikt. Njut av omtalad vildsvinsragu, hummerravioli och andra starka rätter, lekfullt komponerade av årets kock kvalvinnare Desirée Jaks. För att få ut det sista av sommaren finns även en större terrass med tillhörande fräsch cocktaillista att glida över till efter en tillfredsställande lunch. Boka nu för en helgupplevelse!

LUNCHPAUSEN ALLA FÖRTJÄNAR

Lördagens bästa lunchpaus tillbringas på Avalon. Mitt i centrala Göteborg, mer precist på Kungstorget, kan du unna dig en välförtjänt lördagslunch. På menyn står klassiker som aldrig sviker, förrätter som får dig att vilja ha mer, varmrätter som uppdateras kontinuerligt och självklart vegetariska alternativ.

BERYKTAD LUNCH HOS HILLENBERG

Välkommen till Hillenberg för lördagslunch, cocktails och långa middagar. Här låter vi sydeuropeisk mat flirta med skandinaviska influenser. Hillenberg har länge haft en något lokalt känd välsmakande lunch och ni är mycket välkomna att titta förbi och ta del! Sedan början av 2018 är Niklas Ekstedt stolt krögare för Hillenberg.

TILLTALANDE UPPLEVELSE I PARKEN

Hos Calle P i parken har du möjlighet att unna dig en välförtjänt stund fylld av fantastiska smaker och trivsam atmosfär, varje dag. Deras omtyckta Steak minute serveras till lunch hela veckan lång. Är du sugen på något annat finns det ett flertal tilltalande rätter där vi lovar att du hittar något som inte kommer göra dig besviken.