2022.10.12 LANTLIG RUSTIK FRANSK MAT OCH LYXIG STORSTADSBISTRO MÖTS PÅ MIKAEL EINARSSONS NYA RESTAURANG CHEZ JOLIE

Den 17:e oktober får vi äntligen veta vad som hänt bakom de stängda dörrarna på Ingmar Bergmans gata 2 när Mikael Einarsson öppnar upp för en ny restaurang i de krogtäta kvarteren vid Nybrogatan.  

Namnet Chez Jolie betyder Hemma hos Jolie. Ett namn som legat Mikael varmt om hjärtat länge. Nu går Mikael i spetsen för att servera en unik restaurangupplevelse som kock och krögare på Chez Jolie. 

“Äntligen får jag döpa något som är mig kärt till Jolie. Ett namn som varit med en tid men som inte kommit till användning då livet överraskar”,berättar Mikael Einarsson. 

Mikaels förstfödda skulle heta Jolie, fast det blev en son. För barn nummer två upprepar sig detta. Två fantastiska killnamn blev det men Jolie har förblivit oanvänt - tills nu. 

Chez Jolie står för hantverksmat och värnar om traditioner, samtidigt som de gillar att överraska och hålla sig nutida. Det skapar den perfekta balansen för Chez Jolies framtida gastronomiska skolning, men även för den kreativa friheten. Maten kommer att inspireras av både lantlig rustik fransk mat såväl som lyxig storstadsbistro.  

“Vi kommer servera min tolkning av det franska kökets exklusivaste smaker. Där råvarorna ibland får tala sitt unika tydliga språk och ibland förädlas de med ett gediget hantverk”, berättar Mikael Einarsson. 

Vinlistan fokuserar på franska viner med hög kvalitet, där de går på djupet i de klassiska regionerna. Samtidigt breddar de för upptäckter med nya franska producenter och områden. På vinlistan kommer även de mest etablerade och eftertraktade etiketterna från andra delar av Europa och världen ta plats.  

Inredningen leker med klassiskt franska träpaneler på väggarna, vita dukar på bordet och speglar på väggarna. En oortodox mix av moderna möbler, ljuskronor designade av Kelly Wearstler och vackra detaljer genomsyrar lokalen. Restaurangen ska ge en varm inbjudande känsla med jordnära färger. Köket är slutet och låter gästerna fokusera på vad som finns i glaset och på tallriken.  

Chez Jolie öppnar 17 oktober på Ingmar Bergmansgata 2.Bokningen är öppen.