2023.05.25 DET SURRAR I HUMLAN NÄR AGUAS FRESCAS, TACOS OCH CHELADAS SERVERAS I SOMMAR

Svalka dig med en Piña Colada-slush, unna dig en taco eller två och beställ dagens Agua Fresca! Det surras om att Humlan kommer sätta sommarens vibe när Humlan förvandlas till en blomstrande taqueria.

Kliv in i hjärtat av Stockholm, innanför kaktusar och blommor och slå dig ner i baren eller vid ett av långborden på Humlan. Mexikanska cocktails som Chelada, Michelada, Margaritas och Humlans Piña Colada-Slush står på menyn. Smaka på dagens hemrörda Agua Fresca, en av de mest klassiska mexikanska dryckerna, med eller utan tequila.

Riktiga tacos och äkta smaker på nygrillat majsbröd spelar huvudrollen på menyn. Carnitas med habanero-lök, vegan Pastor, Quesadillas, Ceviche och sides som Esquites (smörkokt majs), Pico de Gallo och Black Beans gör Humlan till ett perfekt sommarstopp. Guacamolen tillagas på beställning och ett flertal av tacosen serveras i Birría-stilen från Jalisco, med extra ost och en mustig buljong att doppa i.

Tal Borenshtein, som står bakom maten på Humlan, flyttade till Mexiko som 21-åring där han efter att ha misslyckats med att starta en skobutik sadlade om till kock. Efter sex år i Mexiko flyttade Tal till Sverige där han fortsatte sitt arbete inom matlagning utifrån erfarenheter och förståelse för det mexikanska köket.

“Jag ser det som mitt uppdrag att sprida glädjen och passionen för det mexikanska köket. Det är väldigt roligt att få inspirera gäster i Stockholms härligaste park i sommar med hjärtat av mexikansk mat: tacos”, säger Tal. Humlan öppnar den 25 maj och är öppet varje dag hela sommaren, även på midsommar.

Humlan håller öppet från 15.00 varje dag och passar för den glada spontanmiddagen, afterwork-minglet eller drinkarna inför en pangkväll. Adressen är Humlegårdsgatan 24.