2020.01.24 DI WEEKEND BESÖKER L’AVVENTURA

”En formidabel helhetsupplevelse”

Di Weekends berömda krogtest har gjort ett kärt återbesök på italienarn L’Avventura och rubriken lyder ”Grandios krogshow på italienska”. Di Weekend ger slutligen återbesöket ett toppbetyg med totalt 21 poäng, 1 poäng mer än besöket som gjordes vid öppningen två år tidigare.

Krogrecensionen inleds med orden ”På italienska L’Avventura i Stockholm serveras en formidabel helhetsupplevelse” och de konstaterar att ett roligare krogbesök än ett besök på L’Avventura blir det inte. Med restaurangens öppna ytor och kök bjuds du på ett gastronomiskt skådespel där krögaren Karl Ljung och kökschefen Laura Marino håller i taktpinnarna.

Di Weekend konstaterar direkt att vinbarens obokningsbara stolar kommer väl till användning då det fortsättningsvis två år senare är svårt att få ett bord på den populära restaurangen.

L’Avventuras unika matsalsarbete beskriver de med orden ”På L’Avventura bjuds ett matsalsarbete som numera är sällsynt i Sverige. Maten serveras på stora brickor och från vagnar som rullas mellan borden” och att den formellt klädda personalen bidrar till en högtidlig stämning i sin bästa bemärkelse.

Vid bordet beställer Di Weekend in antipasti och olika förrätter och de fastslår att burratan och vitello tonnaton inte får missas. De beställer även in den hela kycklingen, ”Den härligt saftiga kycklingen har en perfekt avvägd hetta från chili och trancheras vid bordet”.

Krogtestet avslutar sedan recensionen med att uppmärksamma att L’Avventura lockar en bred publik i alla åldrar och sällskap och uttrycker ”Alla verkar trivas”.

Tusen tack för den fina recensionen Di Weekend, ni är varmt välkomna tillbaka!

Läs recensionen här.

Boka bord på L’Avventura här.