2020.02.21 DI WEEKEND TESTAR GARBA

”Fixar hemmafesten”

I januari flyttade tjejerna Marion och Linn bakom restaurangprojektet Garba in på våning 3 i Nosh and Chow Townhouse efter gästspel på både Gamla Riksarkivet och Tyge & Sessil. Nu har Di Weekend varit på besök och gjort sitt välbekanta krogtest. Rubriken lyder ”Fixar hemmafesten” och krogtestet slutar med 21 fantastiska poäng!

Di Weekend konstaterar direkt att den pampiga sekelskiftsvåningen där Garba huserar är en blandning av en dekadent hemmafest hos en gammal greve i kombination med en klassiskt sober fine-dining matsal.

Väl till bords börjar man inledande med ostron och amuse-bouche. Det får sedan in Mirepoix som är en den första rätten på menyn och skriver ”Det är en ljuvlig rätt med smaker i perfekt balans och med den hembakade baguetten, penslad med honung och timjan blir det en fullträff”. Skaldjurspastan utan skaldjur med den hemmagjorda surdegstagliatellen och kärnmjölk bedömer dem sedan vara en av höjdpunkterna på menyn. Till rätterna dricks de naturviner och de anser att vinpaketet håller en hög nivå med fina genomgående matchningar.

Di Weekend uttrycker sedan Garbas lustfyllda förhållningsätt till råvarorna och deras genomgående flirtningar med det italienska köket.

Recensionen avslutas med de fina orden ”Garba har varit en välkommen injektion på Stockholms krogscen att nu permanenta krogen skapar förutsättningar att utveckla den gastronomiska stilen. Men redan efter att bara haft öppet några veckor känns konceptet helgjutet”. Di Weekend, tack för den fina recensionen!