2024.04.18 En mil på stan

Lockar inte midnattsloppet eller maraton? Upplev vår mil på stan som leder dig igenom ett urval av restauranger och barer i Stockholms innerstad. Vi guidar er genom den optimala rundan för en lyckad tur. Börja rutten på vinbaren La Petite Soeur för några glas ur deras generösa vinlista. Några stopp framåt kommer ni till Le Hibou, där får ni inte missa deras signaturdrink Hoot Hoot. Ytterligare några stopp längre fram befinner ni er på Nosh and Chow, där framförallt deras Courtyard har en vibrerande atmosfär som inte får förbises. Milen kan även ses som den ultimata barrundan eller en guide till hur du ska planera en kväll eller dag ute i Stockholm. När du har tagit dig igenom vår mil, dag som kväll, kan du skryta om att du “kört milen” till dina vänner. Nedan läser du mer om destinationerna och finner vägbeskrivning till rutten.

Här börjar du din mil på stan

La Petite Soeur

Välkommen till La Petite Soeur, en charmig vinbar i hjärtat av staden som förenar utsökta viner från globala vinmarker med små rätter inspirerade av södra Europas kulinariska traditioner. Detta gör vinbaren till en unik plats för både vinälskare och matentusiaster som vill utforska nya smaker i en avslappnad miljö.
Vinlistan är omfattande och innehåller allt från klassiska europeiska viner till ovanliga sorter från mindre kända vinregioner, vilket ger dig en spännande upptäcktsfärd vid varje besök. Personalen är kunnig och hjälper gärna till att hitta det perfekta vinet för dig.
Matmenyn består av små rätter från södra Europa, noggrant utvalda för att komplettera vinerna, vilket skapar en harmonisk matupplevelse. Menyn uppdateras regelbundet för att spegla säsongens ingredienser och erbjuda nya smakupplevelser.


Designen på La Petite Soeur är både elegant och avslappnad, med en blandning av moderna och rustika element som skapar en mysig atmosfär. Det intima formatet på baren främjar sociala möten där gäster kan njuta av dryck och mat samtidigt som de umgås. La Petite Soeur erbjuder en minnesvärd upplevelse för alla som uppskattar god mat och vin i en välkomnande miljö.

Mat och nattliv i ett

Freyja+Söder

Rutten leder sedan till en annan ö eller malm av Stockholm, Södermalm. Det nyligen öppnade Freyja+Söder framträder som en essentiell hållpunkt för den som vill lyfta sin kväll med en minnesvärd upplevelse. Denna moderna takrestaurang och bar har också en panoramautsikt som erbjuder oöverträffade vyer över Stockholms skyline. Beläget bara steg från Slussen ovanpå Hornsgatan 18, tillåter dess strategiska position för andlöst vackra vyer som kompletterar den utsökta matupplevelsen.
Freyja+Söder är indelat i två huvudområden: Freyja, restaurangen, som har plats för många gäster i en intim men livlig miljö, och Söder, bar- och terrassområdet, som bjuder in gäster att slappna av och absorbera atmosfären av Stockholm uppifrån. Etablissemangets moderna design, uppfinnesrika konst och välkomnande atmosfär gör det till en perfekt plats för både vardagliga och speciella tillfällen.


Det som skiljer Freyja+Söder är inte bara dess fantastiska läge utan också dess kulinariska erbjudanden. Med en meny som smakfullt blandar lokala och internationella smaker, lovar den en gastronomisk resa som tillfredsställer och överraskar - signerad Emma Shields. Oavsett om du är sugen på en sofistikerad middag på Freyja eller helt enkelt vill njuta av en drink under stjärnorna på Söder, tillgodoser detta takställe alla önskemål.
Att välja Freyja+Söder för ett stopp på rundan innebär att välja att uppleva staden från en unik utsiktspunkt. Det är en plats där skönheten i Stockholm inte bara ses utan också känns, genom både dess sevärdheter, stämningen och dess smaker. I en stad känd för sin innovation och skönhet, står Freyja+Söder som ett bevis på vad som gör Stockholm verkligen speciellt.

Sharing signerat Niklas Ekstedt

Hillenberg

Hillenberg, belägen i hjärtat av Östermalm i Stockholm, erbjuder en elegant matupplevelse med sydeuropeiska rätter blandade med skandinaviska influenser. Under den kända kocken Niklas Ekstedts styrning, serveras smakrika och vackert presenterade rätter, från Toast Skagen till Tryffelpasta. Menyn erbjuder även ett urval av det bästa från grillen. Detta delas bäst på med massor av sides till, det finns även alternativ för vegetarianer samt veganer. Restaurangen är också känd för sitt imponerande vinutbud samt ett brett urval av cocktails.


De uppdaterade nyligen deras cocktailmeny och adderade en rad fräscha snacks. Hillenbergs moderna och stilfulla inredning skapar en avslappnad och sofistikerad atmosfär, idealisk för en avslappnad middag eller en festligare drink. Med sena öppettider under helgerna är Hillenberg ett utmärkt val för de som vill starta sin utekväll i närheten av Stureplan.

En runda på stan extraordinaire

Griffins Steakhouse

Nästa stopp, Griffins' Steakhouse, ligger beläget i imponerande Waterfront Building vid Klarabergsviadukten 67. En restaurang som erbjuder en oförglömlig mat- och dryckesupplevelse i hjärtat av Stockholm. Detta steakhouse skiljer sig från mängden med sin unika inredning som kombinerar udda sammetsstolar och djupa soffor med en livlig bar, vilket skapar en välkomnande och samtidigt sofistikerad atmosfär.



Öppet från förmiddag till sen kväll, måndag till lördag, välkomnar restaurangen gäster till allt från en avslappnad drink till en storslagen middag. Menyn sträcker sig bortom traditionella steakhouse-rätter och erbjuder ett brett utbud av maträtter som tillgodoser även de med andra preferenser än kött. Råvarorna är noggrant utvalda för att säkerställa en hög kvalitet på såväl smak som presentation. För köttälskare finns saftiga stekar, perfekt tillagade med krämiga såser och innovativa tillbehör. Griffins' Steakhouse står inte bara som en kulinarisk höjdpunkt i Stockholm utan också som en symbol för stadens förmåga att erbjuda förstklassiga upplevelser, vilket gör det till det självklara valet för den som söker en minnesvärd runda på stan

Exklusiva cocktails med utsikt

Le Hibou

Välkommen till ditt nästa stopp, Le Hibou. På toppen av Bank Hotel i Stockholm, finner du denna takbar inspirerad av parisisk lyx. Med en elegant atmosfär och en spektakulär utsikt över Stockholms skyline, attraherar den både lokalbor och turister. Baren erbjuder unika cocktails och ett brett urval av alkoholfria alternativ, inspirerade av lokala landmärken och berättelser, vilket ger en speciell upplevelse. Den kommande sommarversionen av deras meny, "The View", lovar nya spännande smakkombinationer. Ni får inte missa deras omtalade signaturcocktail Hoot Hoot när ni besöker Le Hibou.


Interiören speglar parisisk elegans med ljusa möbler, blommor och konstverk som skapar en välkomnande atmosfär. Belägen mellan Nybrokajen och Kungsträdgården, är baren perfekt för att uppleva stadens puls. Den har två terrasser med utsikt över både Nybroviken och stadslandskapet.
Le Hibou har en unik entré via en separat ingång, vilket förstärker dess exklusiva känsla. Baren tar inte emot bokningar, utan här är det endast att komma förbi. Den är idealisk för en sen drink efter en dag i staden, och erbjuder en lyxig avslutning på kvällen.

Lyx på takvåning

Spesso

Vägen leder er sedan in till Spesso. I centrala Stockholm precis bakom det berömda Nordiska Kompaniet, ovanpå det pulserande stadslivet, står Spesso som en fyr av kulinarisk innovation och atmosfärisk fröjd. Denna moderna italienska takrestaurang och bar, belägen på 12:e våningen nära den ikoniska NK-klockan, erbjuder inte bara en måltid, utan en uppslukande matupplevelse som fångar essensen av milanese italiensk matlagning med fokus på färska, säsongsbetonade grönsaker.


Spessos dragningskraft är mångfacetterad. Dess unika position ger middagsgäster en 360-graders panoramavy över Stockholms skyline, och erbjuder en hisnande bakgrund till en kväll av gastronomisk utforskning. Restaurangens engagemang för att blanda lokala och internationella smaker med en lekfull tvist på traditionella italienska rätter säkerställer en meny som är både bekant och spännande ny.
Spesso är en plats som förenar vibrationen av en milanese trattoria med Stockholms stadsbilds stilla skönhet. Middagsområdet, designat för att rymma 90 gäster, erbjuder en intim miljö som surrar av liv och kreativitet, medan baren och terrassområdet inbjuder gäster att slappna av under bar himmel eller inom dess lummiga utomhusambians under de varmare månaderna.
Att välja Spesso för en utekväll i Stockholm innebär att man väljer en upplevelse som överskrider enbart mat. Det är en möjlighet att fördjupa sig i stadens livliga nattliv från en oöverträffad utsiktspunkt, där varje serverad rätt och varje klunk som tas förhöjs av de fantastiska vyerna och Stockholms innovativa anda. I en stad som firas för sin dynamiska kulinariska scen, utmärker sig Spesso som ett bevis på vad som gör Stockholm verkligt speciellt – ett måste-besök för både lokalbor och resenärer som önskar att fullt ut omfamna natten i denna förtrollande stad.

Från något modernt till anrika Berns

Berns

När du har kommit ned till markplan är det dags att bege dig till Berzelii Park för att besöka anrika Berns. Som är beläget i hjärtat av Stockholm i den vibrerande stadsdelen Östermalm, är en ikonisk institution för nöjeslivet,"The House of Entertainment". Med sin blandning av historisk elegans och modern nöjeskultur erbjuder Berns en unik upplevelse för stadens nattugglor och musikälskare. De fyra dansgolven och den legendariska Terrassen, som snart öppnar för sommarsäsongen, gör Berns till en central punkt i Stockholms nöjesscen.




Berns erbjuder en musikalisk resa genom natten med ett brett utbud av genrer, från elektronisk musik till pop och R&B. Varje dansgolv har sitt eget koncept, vilket garanterar något för alla smaker. Terrassen, som är särskilt populär, är en avslappnad mötesplats med livemusik och en storslagen utsikt över Berzelii Park och Nybroviken.
I The Ballroom, känd för sin imponerande arkitektur och rika historia, arrangeras regelbundet stora musikevent med välkända DJs. Med sin mångfacetterade charm fortsätter Berns att vara en magnet för både lokalbefolkningen och besökare, och cementerar sin plats som en oumbärlig del av Stockholms nöjesliv.

Prisade cocktailkreationer

Röda Huset

Hampus Thunholms restaurang och bar Röda Huset är en självklart nästa destination. Vid ett besök på prisbelönta Röda Huset får ni inte missa deras signaturcocktail, Kolagräs med grädde, en unik skapelse som har vunnit flera prestigefyllda priser. Drinken tog hem titeln för Best Signature Cocktail vid Bartenders’ Choice Awards, ett bevis på dess exceptionella kvalitet och popularitet.
Röda Huset är inte bara känd för sina drycker. Denna etablering har erkänts som den 31:a bästa baren i världen enligt The World's 100 Best Bars, och krögaren Hampus Thunholm har rankats som världens 39:e bästa bartender i Bar World 100 2023. En sådan prestigefylld ranking är ett tydligt tecken på kvalitet och innovation inom branschen.


När du kliver in i Röda Huset möts du av en atmosfär som är både välkomnande och sofistikerad. Inredningen är elegant utan att vara pretentiös, och skapar en avslappnad miljö där gästerna kan njuta av såväl drycker som de kulinariska upplevelserna som erbjuds. Menyn innehåller rätter som kompletterar cocktails perfekt, med lokala råvaror och säsongens bästa smaker.
Att besöka Röda Huset ger inte bara en möjlighet att njuta av utsökta drycker och rätter, utan också att uppleva den höga standard som Hampus Thunholm och hans team levererar. Varje detalj, från service till presentation, är noga övervägd för att skapa en minnesvärd upplevelse för varje gäst.

En kväll på Laroy

Laroy

När natten faller över Stockholm förvandlas staden där Laroy utmärker sig som en mångsidig och populär destination. Denna anläggning, belägen i samma byggnad som den intima nattklubben WC och schackbaren Svarta hästen, är en central punkt i Stockholmsnatten. Laroy är en helhetsupplevelse med elegant inredning och en pulserande atmosfär, som välkomnar gäster till en exklusiv kväll på stan. Baren erbjuder ett brett urval av innovativa cocktails, skapade av bartenders som inte bara blandar drinkar utan också skapar smaksensationer.



För en mer privat middagsupplevelse finns chambre séparéen där gäster kan njuta av event och måltider skräddarsydda efter personliga önskemål. Laroy är även en plats för diverse evenemang, från företagsfester till privata firanden, med möjlighet till livemusik, DJ:s och temakvällar. I samma byggnad erbjuder WC och Svarta hästen fortsatta nattliga äventyr med dans och spel, vilket gör Laroy, WC och Svarta hästen till en idealisk trio för en oförglömlig kväll i Stockholm.

Rundans final

Townhouse Nosh and Chow

Under utekvällen utmärker sig Townhouse Nosh and Chow som kvällens finalbesök. Huset är ett måste-besök för alla som vill uppleva Stockholm i sitt esse. Beläget i ett vackert restaurerat sent 1800-talshus, är Nosh and Chow mer än en riktig vibb; det är en kulturell upplevelse som fångar essensen av Stockholms mångsidiga influenser.
Vid ankomsten välkomnas gästerna av den utsökta inredningsdesignen, mästerligt renoverad av den hyllade katalanska designern Lázaro Rosa Violán. Detta lägger grunden för en kväll av skönt minglande genom stadshusets olika våningar, var och en erbjuder sin egen unika atmosfär.


Om ni behöver stilla aptiten finns det på bottenvåningen restaurangen Surfers, med sin förtrollande resa genom Asien, till de sofistikerade erbjudandena på Nour på tredje våningen.
Men Townhouse Nosh and Chow erbjuder också ett nattliv. Etablissemanget stoltserar med flera barer och en mysig, lounge-liknande våning, perfekt för att njuta av cocktails och musik i en avslappnad, men ändå elegant miljö. Med det nyligen uppfräschade Courtyard som till sommaren och våren kommer erbjuda terrass- och nattupplevelser i världsklass. Courtyard kommer också erbjuda en egen meny från nedervåningen Surfers med genuin och autentisk kinesisk mat.
Oavsett om du letar efter en intim matupplevelse, en livlig baratmosfär eller en plats att varva ner på efter att ha utforskat staden, erbjuder Nosh and Chow en omfattande kväll.
I en stad som firar blandningen av tradition och innovation, personifierar Nosh and Chow Stockholms nattlivsupplevelse. Dess unika kombination av kulinarisk excellens, atmosfärisk mångfald och designsofistikation gör det till ett viktigt stopp för alla som söker att fullt ut omfamna natten i Stockholm.