2024.03.26 FEM HETASTE NU

Håll dig koll på restaurangbranschen, ha stenkoll på trenderna och hitta ett nytt favoritställe. I denna artikel tipsar vi om våra fem favoritställen just nu. Oavsett om kultur och design eller nytänkande cocktails lockar mer lovar vi att ni kan hitta en upplevelse som lockar nedan. Ta del av vår kurerade lista över fem eftertraktade destinationer där du kan njuta av unika upplevelser och skapa minnen för livet.

DRINKAR PÅ SÖDER

Söderterrassen har precis genomgått en renovering. Trots det kylande vädret sitter vi mer än gärna inne i den inglasade delen och njuter av cocktails samtidigt som utsikten. SÖDER serverar även en ny macka varje vecka, perfekt för stammisen.

KONST OCH DESIGN PÅ AVALON

Uppskattar du ett uttrycksfullt hotell är Avalon stället för dig. Med en rik konst- och designkollektion kan du ta en vandring genom hotellet och uppleva både välkända och nya favoriter. Boka in en helg på Avalon och missa inte att smaka dig igenom deras cocktailmeny.

VIN PÅ LA PETITE SOEUR

Veckans trevligaste glas vin dricks på La Petite Soeur. Slå er ned, beställ in lite snacks och leta fram ett vin du gillar eller kanske är sugen att smaka på. I sällskap av dina bästa kollegor eller vänner är ni välkomna på både en afterwork, tidig middag och de sena glasen.

SUSHI PÅ BERNS ASIATISKA

Ingen har väl missat den heta sushi-trenden? Berns Asiatiska är Sveriges första kinesiska restaurang som i år firar 80 år. Här kan du njuta av sushi till brunch, lunch och middag. Välkommen att testa hur många nigiri du kan äta samtidigt.

PRISBELÖNTA COCKTAILS

Om du har varit och tagit en drink på Röda Huset kan du skryta om att du har besökt världens 31 bästa bar. Flertalet prisbelönta Röda Huset serverar egenkomponerade cocktails gjorda på svenska råvaror. Deras signaturcocktail “Kolagräs med god grädde” har vunnit flera priser och utsågs senast till Best Signature Cocktail i Bartenders’ Choice Awards 2024.