2024.05.28 Fortsatta framgångar för Nour och Ekstedt i Guide Michelin

Igår blev det officiellt att både restaurang Nour och Ekstedt får behålla sina stjärnor i Guide Michelin 2024. Guide Michelin delade ut 5 nya stjärnor i år. I Stockholm får Celeste, Dashi samt Grand Hôtel Seafood Gastro en stjärna var och restaurang Vyn i Skåne tilldelas två stjärnor. Våra två Michelinkrogar Ekstedt och Nour får båda behålla deras stjärnor.

Sayan Isakssons restaurang Nour, som belönades med sin första Michelinstjärna 2022, fortsätter att imponera. Detta innebär att Nour nu har sin stjärna för tredje året i rad. Restaurangen erbjuder en unik kulinarisk upplevelse genom att kombinera det nordiska köket med japanska influenser, där hållbar matlagning är en central del av konceptet. Gästerna på Nour får uppleva en hemtrevlig atmosfär som gör att de känner sig som hemma, samtidigt som de njuter av utsökta rätter. Restaurang Ekstedt, som drivs av den välkända författaren, programledaren och stjärnkrögaren Niklas Ekstedt, får även behålla sin stjärna för det elfte året i rad.

Ekstedt är känd för sin unika meny där alla rätter tillagas över eller med hjälp av eld, och där säsongens råvaror står i centrum. Denna innovativa matlagningsmetod har gjort Ekstedt till en favorit bland både kritiker och gäster.

Du kan fortsätta att njuta av Michelin-prisad mat på två av Stureplansgruppens mest prestigefyllda restauranger, Nour och Ekstedt. Ett stort grattis till båda restaurangerna för deras fortsatta framgångar och välförtjänta erkännanden!