2022.09.30 GUSTAV TRÄGÅRDH ÖPPNAR GURRAS MED INSPIRATION FRÅN HELA VÄRLDEN

Gustav Trägårdh står i början av oktober redo att välkomna gäster till hans nya restaurangsatsning Gurras på Postgatan 16 i Göteborg. Stjärnkrögarens nya satsning Gurras är en modern restaurang där kulturer och maträtter från hela världen tolkas, möts och presenteras i nytänkande kvalitativa restaurangserveringar. 

Gurras är namnet på Gustav Trägårdh nya restaurang i Göteborg. Namnet på restaurangen är inte svårt att lista ut var det kommer från, det har den enkla betydelsen att det är smeknamnet på Gustav. Restaurangen öppnar den 4 oktober och flyttar in på den centrala adressen Postgatan 16. 

Menyn innehåller rätter från hela världen och tanken är att servera street food från olika länder och transformera om dem till kvalitativa restaurangserveringar. Menyn är bred och innehåller små, mellan och stora rätter och passar perfekt för den som vill dela på ett gäng rätter såväl som den som vill beställa sin egen rätt. Den som besöker Gurras finner allt från Langos till Temaki och Sterlinghälle på menyn. Till efterrätt serveras bland annat Eldad ananas med lakrits, yuzusorbet och rostad vitchoklad. Unikt med menyn är även att många av rätterna går att få vegetariska. 

“Vi hämtar inspiration från street food över hela världen. Både vad gäller mat, dryck och tekniker. Vi gör våra egna tolkningar och blandar gärna kulturer.” - säger krögare Gustav Trägårdh. 

Bågformade fönster, högt tak och pelare genomsyrar hela lokalen och får restaurangen att kännas välkomnande och familjär. Inredningen har inslag av alla jordens element, bardisken är huggen ur röd bohusgranit och väger 6 ton och väggarna går helt i trä. Även köket är öppet och får restaurangen att kännas avslappnad och inbjudande. Restaurangen tar 60 – 70 sittande matgäster och 20 vid barerna. 

 Adressen till Gurras är Postgatan 16. Läget är väldigt centralt samtidigt anonymt och privat. Restaurangen ligger endast ett stenkast från älven, precis intill Nordstan vid Gustaf Adolfs Torg. Gurras öppnar den 4 oktober. Bokning har redan öppnat. Var bland dem första att upptäcka Gustav Trägårdhs nya restaurang.