2021.12.21 HELA 12 NOMINERINGAR I 2021 ÅRS UPPLAGA AV BARTENDERS’ CHOICE AWARDS

I helgen presenterades de nominerade till Bartenders’ Choice Awards 2021. En gala där Nordens bästa barer, bartenders och cocktails utses. Vi kan med stolthet och glädje meddela att vi i år fått hela 12 nomineringar till dessa ansedda utmärkelser.

Lucy’s Flower Shop finner vi i år igen i kategorin och den prestigefyllda utmärkelsen “Best Cocktail Bar” tillsammans med fem andra cocktailbarer. Övriga nominerade i kategorin är även Stockholmsbaserade A Bar Called Gemma, Häktet Vänster och Tjoget samt Bar Bruno i Göteborg. Lucy’s Flower Shop är också i år nominerad till tungviktaren ”Best Cocktail Menu”. Även detta tillsammans med A Bar Called Gemma, Häktet Vänster och Tjoget samt Cadierbaren.

Röda Huset, som öppnade så sent som i november, är nominerad till den ärofyllda kategorin “Best New Cocktail Bar”. I denna kategori är även, för första gången, baren på restaurang Spesso nominerad. Andra nominerade i denna kategori är inga mindre än Brasserie Astoria, Bruk och Hernö Gin Bar.

Allas vår favoritbartender Hampus Thunholm är för tredje året i rad(?) nominerad till “Best Bartender”, en titel han vunnit två år i rad.Hampus kollega på Röda Huset Hanna Oscarsson är också nominerad till detta prestigefyllda pris. Detta är de två tillsammans med Hedda Bruce, Johan Evers och Josefine Thorén. Hampus är även nominerad i den ansedda kategorin “Improver of the Bar Industry” tillsammans med tunga namn som Barkonsult, Emil Åreng, Isac Melander och Patrik Tapper.

I kategorin “Best Atmosphere” finner vi både Lucy’s Flower Shop och Coquetel Social tillsammans med Bar Bruno, Häktet Vänster och Tjoget. Det är första gången som Coquetel Social nomineras i BCA.

Tre av fem platser norpar vi i kategorin “Best Signature Cocktail”. Den ena är såklart, för tredje året(?) i rad/i år igen, Asian Post Office älskade och enormt populära Thai Basil. Vi finner även Rye & Apple från Lucy’s Flower Shop som blivit en stor favorit hos gästerna och Kolagräs, klarifierade gräddcocktail, från nyöppnade Röda Huset.

Det är inte bara vi som älskar att hänga nere i blombutiken. I kategorin “Peoples Choice” finner vi, återigen, Lucy’s Flower Shop, vilket ger Alex, Ola och gänget imponerande fem nomineringar totalt i årets upplaga av BCA.

Vi säger grattis och önskar all lycka till samtliga! Det är bara i en enda kategori vi inte kan återfinna ett av våra varumärken, en bedrift och vi är mycket stolta.

Bartenders’ Choice Awards startade 2010 i Sverige och är de mest prestigefyllda utmärkelserna för den Nordiska barscenen. Syftet att höja standarden i branschen och juryn består av ett par hundra yrkesaktiva och branschkunniga bartenders och dryckesexperter.

Vinnarna tillkännages under årets gala som i år hålls i Grand Hotels Vinterträdgård den 23 januari.