2024.05.23 Hit tar du...

Kommer kompisarna upp till Stockholm, undrar du vart du ska ta med mamma på morsdag eller letar du efter din nästa dejt-location? Oroa dig inte, vi har samlat våra bästa tips på ställen och upplevelser som passar för alla dina tillställningar samt sällskap. Läs vår artikel och bli inspirerad inför dina kommande händelser.

Hit tar du vännerna

Berns
Hit tar du vännerna – här finns allt gänget kan önska sig. Njut av fantastisk mat på Berns Asiatiska, där smakupplevelserna är lika spännande som atmosfären. Efter en härlig måltid väntar sköna, moderna rum och sviter där ni sedan kan få en riktigt god natts sömn.

Dock är natten ung på Berns. Dansa loss på våra klubbar, där de bästa DJs och livemusiken håller igång festen. Berns är mer än bara ett hotell – det är ett House of Entertainment där det alltid händer något kul. Från exklusiva event och konstutställningar till skönt häng på vår Stockholms härligaste terrass, här finns alltid något att göra.

Kom och upplev Stockholms puls, skapa oförglömliga minnen med vännerna, välkommen till Berns.

Hit tar du dejten du vill imponera på

Chez Jolie
Att ta med dejten du vill imponera på till Chez Jolie är ett säkert kort. Från första anblick när ni kliver in möts ni av en atmosfär som osar elegans. Restaurangen är  inredd i smakfull fransk stil, erbjuder en avkopplande och romantisk miljö, perfekt för en kväll att minnas.

Chez Jolie är känt för sin utsökta meny som kombinerar klassisk fransk kokkonst med moderna inslag. Här kan ni njuta av rätter som confit de canard och bouillabaisse, tillagade med de finaste ingredienserna. Till detta serveras ett urval av noggrant utvalda viner från både kända och nya vinregioner.

Att välja Chez Jolie visar på god smak och omtanke, och ger er en chans att njuta av en oförglömlig kulinarisk upplevelse tillsammans. Här får ni inte bara en middag, utan en helhetsupplevelse som garanterat imponerar.

Hit tar du din vin-entusiatiska farbror

La Petite Soeur
Ta med din vin-entusiastiska farbror till La Petite Soeur, en charmig vinbar där vi erbjuder en bred vinlista med etiketter från hela världen, men med fokus på franska viner. Vår noggrant utvalda samling omfattar både klassiska regioner som Bordeaux och Bourgogne, samt spännande och innovativa producenter från hela världen. Här kan ni utforska allt från krispiga vita viner till fylliga röda och eleganta champagner.

La Petite Soeur är platsen för att njuta av mindre rätter, perfekta för att delas och upptäckas tillsammans. Oavsett om ni är ute efter en avslappnad kväll eller en festlig tillställning, ger La Petite Soeur en härlig upplevelse.

Hit tar du familjen som behöver övertygas om att julmat är gott

Gamla Riksarkivet
Att ta med familjen till Gamla Riksarkivet denna jul kan vara lösningen för de som påstår att de inte gillar julmat. Här serveras nämligen Sveriges bästa julbord och det finns något för alla smaker.

Den höga kvaliteten på råvarorna och den omsorgsfulla tillagningen av varje rätt gör att även de mest kritiska kommer att bli imponerade. På julbordet finns allt från klassiska sillinläggningar och perfekt tillagad julskinka till innovativa vegetariska alternativ och delikata desserter. Den historiska och stämningsfulla miljön bidrar också till en minnesvärd julupplevelse.

Gamla Riksarkivet erbjuder en unik möjlighet att ändra negativa uppfattningar om julmaten och skapa nya, positiva traditioner. Här kan familjen njuta av en fantastisk kulinarisk upplevelse och tillsammans fira julen på ett sätt som alla kommer att uppskatta.

Hit tar du styrelsemiddagarna

Hillenberg
På restaurang Hillenberg på Humlegårdsgatan tar du med styrelsen och kollegorna. Deras två unika Chambre Séparées kompletterar varandra perfekt för både de mindre och större sällskapen. Sitt 10-16 personer omringade av vinflaskor i det eleganta vinrummet. Pinnrummet tar upp till 24 gäster på fyra mindre bord som uppmuntrar till samtal, här sitter ni avskilt men har ändå kontakt med restaurangen och får lite sorl i bakgrunden.

Hillenberg erbjuder en meny signerad Niklas Ekstedt med noggrant utvalda rätter som passar alla smaker. Oavsett om ni föredrar fisk, kött eller vegetariskt, finns det något för alla. Den sofistikerade atmosfären och den förstklassiga servicen gör att ni kan fokusera på viktiga diskussioner eller bara njuta av varandras sällskap.

Restaurang Hillenberg är det självklara valet för en framgångsrik och minnesvärd kväll med kollegor och styrelse. Boka ert Chambre Séparée idag och upplev en kväll i lyx och komfort.

Hit tar du techno-älskar-gänget

What A View 
Om du älskar kombinationen av elektronisk musik och att njuta av solnedgången är What A View den perfekta upplevelsen för dig och ditt techno-gäng. För tredje året i rad hålls festivalen på Münchenbryggeriet den 14-15 juni.

Med utsikt över Stadshuset kommer ni att uppleva de bästa sommarkvällarna Stockholm har att erbjuda. I år presenterar What A View internationella DJs som Argy, Folamour och DJ Koze, för att nämna några, som kommer att göra era kvällar minnesvärda.

Oavsett om ni vill njuta av festivalen en dag eller båda dagarna, garanteras en oförglömlig upplevelse för hela gänget. Säkra era biljetter idag!

Hit tar du foodie-vännen

Nour
Att ta med din matintresserade vän till Restaurang Nour i Stockholm är ett garanterat sätt att imponera och glädja. Restaurangens unika användning av skandinaviska råvaror tillsammans med japansk matlagning och traditioner, erbjuder en matupplevelse som är både oväntad och extraordinär. Varje rätt är ett omsorgsfullt hanterat hantverk, som visar upp chef Sayan Isakssons kulinariska expertis och hans engagemang för att använda de finaste säsongsbetonade ingredienserna.

Avsmakningsmenyn finns tillgänglig i 3, 5 eller 8 rätters och erbjuder intrikata smaker och vackra presentationer som kommer att fängsla varje matentusiast. Dessutom erbjuder den eleganta men ändå mysiga atmosfären den perfekta miljön för en oförglömlig måltid.

På Nour kommer din foodie-vän inte bara att njuta av exceptionell mat, utan även uppskatta den konstnärlighet och kreativitet som ligger bakom varje rätt. Denna matupplevelse kommer säkerligen bli något som väcker samtal och skapar bestående minnen.

Hit tar du partnern

Spesso
Att ta din partner till Spesso är ett utmärkt sätt att skapa en minnesvärd kväll tillsammans. Spesso erbjuder en elegant och sofistikerad miljö som utstrålar romantik och lyx. Restaurangen är känd för sin utsökta italienska mat, där varje rätt är tillagad med passion och noggrannhet. Menyn består av både klassiska och moderna italienska rätter, som alla är skapade med de bästa säsongsbetonade ingredienserna.

En middag på Spesso låter er njuta av rika smaker och vackra presentationer. Det kunniga och vänliga personalen ser till att ni får en förstklassig service, vilket ytterligare förhöjer upplevelsen.

Efter middagen kan ni ta er upp till terrassen Tetto, som erbjuder en spektakulär utsikt över stadens skyline. Här kan ni njuta av en drink under stjärnorna och låta den romantiska atmosfären fortsätta. Den stilfulla terrassen är den perfekta platsen att avsluta kvällen, där ni kan prata om allt mellan himmel och jord medan ni beundrar utsikten.

Sammanfattningsvis, en kväll på Spesso, med dess delikata mat och trevlig stämning, samt den magiska terrassen Tetto, kommer att skapa oförglömliga minnen och bli en sann höjdpunkt för er båda.

Hit tar du den design- och konstintresserade

Avalon
Om du har en vän som älskar konst och design, är Avalon Hotel i Göteborg det perfekta stället att besöka. Avalon Hotel är känt för sin stilrena och inspirerande atmosfär som tilltalar konst- och designentusiaster.
Hotellet är unikt av sitt slag och erbjuder något annat. Interiören är fylld med noggrant utvalda konstverk som pryder väggarna och skapar en kreativ och stimulerande miljö. Varje rum på Avalon Hotel är också unikt med sina egna konstverk och designföremål, vilket gör vistelsen mer unik.

En av de mest imponerande delarna av Avalon Hotel är dess takterrass. Här kan man njuta av en fantastisk utsikt över Göteborg samtidigt som man kopplar av vid takpoolen eller njuter av en drink från cocktailbaren. Det är den perfekta platsen för att koppla av och låta sig inspireras av stadens silhuett.

Restaurangen på Avalon Hotel erbjuder en kulinarisk upplevelse med rätter tillagade av lokala råvaror. Här kan ni avnjuta en härlig middag efter en dag fylld av äventyr och upptäckter i staden. Den centrala placeringen på Vallgatan gör det enkelt att utforska Göteborgs konstgallerier, designbutiker och kulturella sevärdheter.

Avalon Hotel erbjuder dessutom regelbundet attraktiva erbjudanden, vilket gör det ännu mer lockande att välja detta hotell för en inspirerande vistelse. Med sitt fokus på konst och design, och en service i världsklass, är Avalon Hotel ett självklart val för dig och din konst- och designintresserade vän.

Hit tar du den cocktailintresserade

Röda Huset
Prisbelönta Röda Huset är ett måste att besöka för de som är intresserade av smaker och cocktails. Baren utsågs till världens 31:a bästa bar och deras kreativa ledare Hampus Thunholm till världens 39:e bästa bartender. Deras signaturcocktail “Kolagräs” har dessutom tagit hem många titlar och är ett måste att prova.

Röda Huset är inte bara känt för sina prisbelönta drinkar utan också för sin innovativa och trendiga atmosfär. Barens inredning och musikval bidrar till en minnesvärd upplevelse, perfekt för en kväll med vänner eller en speciell dejt.

Förutom “Kolagräs” erbjuder menyn ett brett utbud av unika cocktails som tillfredsställer även den mest kräsna smak. Ta med den cocktailintresserade vännen och upptäck nya smakkombinationer och njut av en kväll i världsklass.

För att inte missa något, se till att läsa mer om Röda Huset och deras spännande cocktailmeny. Boka ett besök och låt er imponeras av deras bartenderkonst och gästfrihet.

Hit tar du tjejgänget

Bonnie’s
Lazy Breakfast and Bubbles är den perfekta helgaktiviteten för kompisgänget. Bege er till Bonnie’s på Bank Hotel för en mysig brunch. Smaka på olika juicer, njut av ett glas champagne och välj vad ni vill från buffén och à la carte menyn. En brunch på Bonnie’s är perfekt för kompisgängets nästa sammankomst.

Men det är inte bara maten som gör Bonnie’s till en favorit. Den eleganta och avslappnade atmosfären bidrar till att skapa en minnesvärd upplevelse för hela sällskapet. Ni kan sitta länge och prata, skratta och njuta av varandras sällskap i en vacker miljö.

Bonnie’s erbjuder också vegetariska och veganska alternativ, vilket gör det lätt för alla att hitta något de gillar. Se till att boka bord i förväg för att säkra en plats på detta populära ställe. En brunch här blir garanterat en höjdpunkt för alla i tjejgänget.

Hit tar du mamma

Skepparholmen Nacka
Överraska din mamma med en oförglömlig vistelse på Skepparholmen Nacka, ett avkopplande spahotell perfekt beläget vid Stockholms skärgård. Här kan ni njuta av deras härliga spa, där ni kan koppla av i en rofylld miljö med underbara behandlingar och uppfriskande bad. Efter en dag fylld av njutning väntar en prisbelönt matupplevelse i deras restaurang, där varje måltid är en fest för smaklökarna.

När dagen går mot sitt slut kan ni dra er tillbaka till mysiga rum med fantastisk havsutsikt, som bjuder på en fridfull atmosfär och en god natts sömn. På Skepparholmen Nacka får din mamma uppleva en kombination av lyx och natur som garanterat kommer att skapa minnen för livet. Ta chansen att visa hur mycket du uppskattar henne med en vistelse hon sent kommer att glömma.

Hit tar du gästen du möter på centralstationen

Griffins Steakhouse
Nästa gång du ska hämta en gäst på centralstationen är Griffins Steakhouse det perfekta valet för en oförglömlig måltid. Beläget på Klarabergsviadukten, bara en kort promenad från centralstationen, erbjuder Griffins Steakhouse en elegant och inbjudande atmosfär som sätter stämningen för en kulinarisk resa.

Så snart ni kliver in genom dörrarna möts ni av sofistikerad inredning som skapar en känsla av lyx och komfort. Menyn är bred med fokus på grillen och med noggrant utvalda rätter som tillfredsställer även den mest kräsna köttälskaren.

Njut av saftiga steaks och andra delikatesser, alla tillagade med passion och omsorg. Griffins Steakhouse välkomnar även in er för en AW i baren eller för en god lunch, de håller öppet från förmiddag till sen kväll. Gör din gästs ankomst speciell genom att bjuda på en middag på Griffins Steakhouse. Det blir en upplevelse de sent kommer att glömma och ett minne ni båda kan njuta av.

Hit tar du dina partysugna kompisar

Laroy
När du och dina kompisar letar efter den perfekta kvällen ute, är Laroy det ultimata stället att besöka. Beläget i ett hus fyllt med möjligheter, erbjuder Laroy en härlig vibe och en oförglömlig upplevelse.

Börja kvällen i den livliga baren på Laroy där den energiska atmosfären och de fantastiska drinkarna sätter stämningen för resten av kvällen. Här kan ni njuta av god musik och träffa nya människor. Om ni känner för en lugnare stund, gå en trappa ner till Svarta Hästen, där ni kan utmana varandra i schack medan ni sippar på era drinkar.

När natten fortskrider och ni är redo att dansa in på småtimmarna, ta er till klubben WC, där spelas de bästa hitsen och med garanterad bra stämning. Med så många alternativ under ett och samma tak, garanterar Laroy en kväll fylld med skratt, dans och oförglömliga minnen.