2023.11.22 JULGUIDEN 2023

Julens magiska stämning sveper när våra hotell, barer och restauranger håller öppet för en festlig säsong. Vi presenterar vad som händer i nöjesbranschen under julsäsongen. Från glamorösa hotell som strålar i julpyntets sken till stämningsfulla barer som serverar säsongsenliga cocktails och mysiga restauranger som håller öppet under julens dagar. Följ med oss och få veta var du ska fira juletider.

BANK HOTEL

Firar du juletiderna i Stockholm är Bank Hotel den idylliska drömmen. Under december månad pryds hotellet med julgranar och dekorationer för att välkomna in gästerna i en minnesvärd miljö. Vill du bo på Bank Hotel över julhelgen erbjuder de ett extra bra pris och en julklapp när du bokar tre dagar eller mer. Vi lovar dig en god jul på Bank Hotel!

BERNS

Om du är på besök i staden, välkommen till Berns, huset som har allt. Här kan du äta och dricka gott, prickar du rätt dag, kan du även se en konsert, besöka vår nattklubb och självklart sover du även på Berns Hotel. De har öppet alla dagar, från tidigt till sent.

SKEPPARHOLMEN NACKA

Skepparholmen Nacka är en idyllisk fristad för avkoppling och välbefinnande under jul- och mellandagarna. Beläget vackert mellan hav och sjö är detta det perfekta stället att skapa nya traditioner och minnen. Vare sig du är ute efter att avnjuta ett julbord, styra julfest för företaget eller boka in en spaweekend är Skepparholmen det perfekta alternativet för dig.

GAMLA RIKSARKIVET

I år har Gamla Riksarkivet öppet på juldagen, kom och fira jul med dina vänner, andra halvan av släkten. Du kanske har internationella gäster på besök eller du själv kanske brukar fira på juldagen, välkommen och fira ute på Riddarholmen.

AVALON HOTEL

Om man firar jul i sakrala Göteborg så är Hotell Avalon i stadens hjärta en perfekt plats att bo. I Göteborg är nämligen julen en fantastisk tid på året. Med Sveriges största julmarknad på Liseberg, fantastiska julbord med Sveriges bästa fisk och skaldjur och lysande julklappsshopping finns allt för en riktigt fröjdefull jul. Anledningarna är många till att boka ett rum på Göteborgs enda designhotell!

BONNIE'S

Fira Lucia med frukost eller middag på Bonnie's och njut av att Lucia och hennes kör uppträder. Luciamorgonen startas bäst med en mysig frukost. Bonnie’s välkomnar återigen ett luciatåg under frukost-sittningen. Detta år kan du även njuta av en trerättersmiddag i den anrika bankhallen samtidigt som ett högtidligt luciatåg besöker restaurangen. Bjud med familj samt vänner och njut av en magisk kväll i julens anda. Bonnie’s håller även öppet varje dag under juletider och bjuder in till några extra brunch-sittningar den 25 och 26 december.

BERNS ASIATISKA

Välkommen till Berns årliga tradition, Lucia och hennes kör besöker frukosten och sjunger in julen. Är du en gäst på hotellet ingår frukosten, bor du inte på hotellet är du varmt välkommen att besöka Luciafrukosten. Du bokar enkelt via vår hemsida.

FREYJA

Har man vägarna förbi Södermalm under julen är Freyja+Söder en given plats. Lokalen är designad av Gert Wingårdhs arkitekter och har Stockholms bästa utsikt. Freyja erbjuder en av Sveriges bästa matupplevelser och har dessutom en utstuderad cocktailmeny och vinlista. På juldagen erbjuds det en speciellt satt helgmeny som man ej bör missa. Titta förbi taket på Hornsgatan 18 nu i jul!

SPESSO

När julafton lagt sig och presentpappret är undanstädat är det trevligt att på juldagen ge sig ut på stan. Varför inte åka till centrala Stockholm, ta en sväng förbi NK:s julskyltning och sedan gå till närliggande Spesso? Med milano-italiensk excellens och en meny signerad Årets kock 2023 bjuds det på kvalité. Under mellandagarna har Spesso även öppet för lunch och middag så det finns gott om tid att titta förbi en av Sveriges bästa restauranger.

CALLE P

Mitt i Berzelii Park finner du Calle.P. Här kan du i mellandagarna komma förbi på både lunch och middag. På menyn erbjuds ett brett urval av förrätter, varmrätter och desserter.

LE HIBOU

Välkommen in i värmen på Le Hibou. Slå er ned vid den öppna spisen eller sitt ute på den uppvärmda terrassen. Här avnjuts cocktails i världsklass till Stockholms bästa utsikt. Le Hibou har öppet varje dag under julen.

GURRAS

På Postgatan 16 kan du njuta av smakrika rätter under mellandagarna. Ta en paus från julmaten och boka en mysig middag med några du tycker. Här sitter ni nära köket och ser action på nära håll.

GRIFFINS’ STEAKHOUSE

Stekhuset vid Klarabergsviadukten dukar upp för både brunch, lunch och middag under jultiderna. Fira in julen med en extra ordinarie brunch eller njut av en festlig middag tillsammans med nära och kära.

ENTR GROUP

Fortsätt julfirandet med fest på någon av våra nattklubbar. På juldagen bjuder Berns in Sebjak för en oförglömlig fest. Ett flertal av våra nattklubbar har extra öppet. Läs mer på och ladda ner vår ENTR Group app för kommande nyheter.