2024.03.07 KVINNORNA FRAMFÖR GRUPPEN

Varje år den 8 mars infaller Internationella kvinnodagen, en dag dedikerad till att belysa ojämlikheter och uppmärksamma kvinnors villkor globalt. Ursprungligen etablerades dagen för att hedra kvinnorörelsen och stödja kampen om kvinnlig rösträtt.

I dagsläget är 42,2% av alla anställda inom Stureplansgruppen kvinnor. Våra fem hotell har alla kvinnliga hotellchefer och mer än 50% av våra restaurangchefer är kvinnor. 

I samband med Internationella kvinnodagen, tar vi tillfället i akt att hylla några av de inspirerande kvinnorna som bidrar till vår framgång. Från innovativa kockar till kreativa bartenders och engagerad städpersonal, deras arbete är avgörande för vår verksamhet och den positiva inverkan vi strävar efter att skapa i samhället. I den här artikeln presenterar vi ett urval av dessa kvinnor och deras resor som en hyllning till deras oersättliga roll i vår organisation och som en inspiration för framtida generationer.

EMMA SHIELDS

Emma Shields är kreativ chef för Freyja och har på kort tid gjort restaurangen välkänd och välrenommerad för sin goda mat och trevliga stämning. Hon är också igenkänd från TV när hon var med i Kockarnas Kamp och har minst ett dussin andra imponerande bemärkelser och prestationer på sitt cv. Hon är trevlig, stark och rak – nästa gång ni är förbi Freyja, passa på att säga hej!

DESIRÉ KJELLBERG

Våra hotells ledstjärna Desiré driver Stureplansgruppens kommersiella team framåt. Med ett stort leende på läpparna och underbar energi får hon alla att trivas. Hon har stenkoll på våra fem hotell - så om ni springer på henne, passa på att ställa alla era frågor.

HANNA OSCARSSON

Hon har vid ett flertal tillfällen blivit nominerad till Sveriges bästa bartender, nu senast i årets upplaga av Bartenders’ Choice Awards. Vi pratar om ingen mindre än Röda Husets stjärna Hanna Oscarsson. Hanna blir ofta uppmärksammad för sitt arbete där hon bland annat har varit med och tagit Röda Huset till plats 31 på The World's 50 Best Bars.

DESIRÉE JAKS

Årets kock 2023, Desirée Jaks. Hon var med och startade Spesso som kreativ chef, sedan tog karriären raketfart. Desirée vann senast en av de mest prestigefyllda titlarna, Årets Kock. Hennes fokus i dagsläget ligger på att utveckla branschen och lyfta yngre kockar.

DITAS JOHANSSON

En av Berns lysande stjärnor som har arbetat där längre än Stureplansgruppen har ägt Berns. Hon kliver in på sitt 34:e år men hennes värme och engagemang är fortfarande lika glödande, då som nu. Ditas arbetar som Housekeeping Manager på Berns.

TINA JOHANSSON

Ekstedts chefssommelier Tina Johansson inspirerar och utbildar både gäster och medarbetare inom vin. Hon vann även i år Visitas stipendium  "Årets unga förebild inom innovation” och kommer använda det för att bredda sin kunskap om dryck ytterligare.

VENDELA REGEUS

På Freyja finns det ett antal stjärnskott värda att nämna och Vendela är definitivt en av dem. Hon jobbar som bartender på Freyja och har via sin familj stor erfarenhet av krogbranschen. Vendela gillar sitt jobb, sina kollegor och har stor pondus och charm. Hitta henne bakom en bardisk på Freyja+Söder och beställ en drink snarast.

AMANDA PETTERSSON

Berns unga event stjärna, Amanda. Amanda har arbetat inom Stureplansgruppen i flertal år nu, tidigare hittade ni henne på Norra Latin och idag hittar ni henne på Berns event. Hon var nominerad till Årets unga branschstjärna av Visita och är en otrolig klippa i Berns-huset. Utöver dessa meriter har hon studerat musik i hela hennes liv och tar gärna mikrofonen när tillfället ges.

EMMA GUDMUNDSSON

Emma driver en av Stockholms härligaste italienare, L’Avventura. Hon har arbetat på L’Avventura i 4,5 år. Hon började som hovmästare och är idag restaurangchef. Emma är en mycket närvarande chef som mer än gärna hjälper till och ser till att både medarbetare och gäster har en bra kväll. Emma har även en tvillingsyster som heter Sara och även hon är restaurangchef fast på vår restaurang Surfers i Townhouse Nosh and Chow.

CAROLINA CAMPOS

Driftchef för både Chez Jolie och La Petite Soeur. Har arbetat många år inom krogbranschen och med det kommer en bred erfarenhet och kunskap. Hon är mamman i husen och är den exemplariska balansen mellan ordning och humor.

ALEX

Sommelier och ansvarig för La Petite Soeur, utöver att ha utbildat sig till sommelier har hon även fångat upp mycket kunskap om vin från de olika länderna hon har arbetat i. Hon har dessutom arbetat som vinmakare själv. Om du vill fördjupa dig i vin boka en privat vinprovning med Alex.

ISABELLE LIF

In-house sales för Berns Event, har huserat på Berns eventavdelning sedan 2019. Är veteran inom hotell, restaurang och event. Hon har nu tillsammans med teamet varit med och slagit all time high för avdelningen, oktober 2023 och januari 2024. Nästa gång du köper en satsumas kan du tänka på Izabelle, för det är högst troligt att den kommer från hennes familjegård.

FRIDA GUSTAVSSON

I köket på Gurras hittar vi Frida, hon arbetar som köksmästare och har varit med från allra första sekund. Hon roddar köket och är med och tar fram alla nytänkande smakkreationer. Frida är en teamplayer och brinner för allt som hennes jobb medför, allt från kollegorna till kreativiteten.

LINDA CARTER

Linda jobbar som nattklubbschef på Berns och har tidigare varit nattklubbschef för många andra klubbar i Göteborg. Hon är expert på att organisera minnesvärda fester, där hon sköter allt från planering av evenemang till att vara den som ser till att festen blir lyckad. Om du vill uppleva det bästa av Stockholms nattliv, är Linda den rätta att gå till.

JANNI BERNDT DAHL

Behöver du vägledning med vad du ska ha i glaset är det Janni du ska luta dig mot. Janni arbetar som både restaurangchef och chefssommelier på Milanoitalienaren Spesso. Hon är även ordförande i Svenska Sommelierföreningen. När det kommer till vin föredrar hon vitt och gärna gamla världens dock vänder hon sig gärna till något gott från Sydafrika just nu.

ELLA BROST

Ella är servicechef på V***** sedan 2022 och ser till att allt fungerar perfekt när det gäller service på klubben. Hon jobbar nära med sitt team på 9 tjejer för att erbjuda bordsservering på högsta nivå, vilket ger gästerna en VIP-upplevelse. Ella rekommenderar också starkt att besöka WALL på sommaren för en oförglömlig kväll.

NATASHA BEKHRADI

Natasha arbetar som bartender på Lucy’s Flower Shop. Tillsammans med hennes briljanta kollegor levererar de dag efter dag en unik barupplevelse som har hyllats i flera forum. Hon är nominerad till årets “Rising Star” i Bartenders’ Choice Awards. Stort lycka till Natasha!

ANNA OLSSON

Bakom instagramflöden, kampanjer och hemsidor hittar ni Anna, hon arbetar med ett flertal av Stureplansgruppens varumärken på marknadsavdelningen. En del av er kanske känner igen henne sen tidigare, då hon har arbetat i driften på Berns Asiatiska, Berns Bistro och Townhouse Nosh & Chow innan hon valde marknadsföringen.

ELENA TASHEVSKA

Elena är städare på Avalon Hotel och gör dagligen ett kanonjobb. Hon har utsetts till månadens medarbetare på Stureplansgruppen och har en talang för att läsa av människor. Hon motiverar sina kollegor och är en härlig person.

LISA LINDWALL

Hotellchef på det femstjärniga boutiquehotellet Bank Hotel, Lisa Lindwall. Hon har tillsammans med sitt framstående team gett Bank Hotel titeln City Hotel of the Year av Small Luxury Hotels of the World. Lisa brinner för att skapa minnesvärda och exklusiva upplevelser där hon gärna kommer på nya idéer och detaljer för att få gästerna att lämna med ett leende på läpparna.

LINDA MÖLLER

Personlig assistent till Vimal, har jobbat i koncernen i 12 år. Ingen kan koncernen bättre än Linda, du kan springa på henne överallt från vinbaren La Petite Soeur, till takterrassen Freyja Söder och ute i skärgården på Skepparholmen. Innan Stureplansgruppen var Linda med på uppstarten av Stayhard.se, fun fact Linda har aldrig jobbat inom krogbranschen.

ZOHRE SADEGI

Zohre Sadegi började i garderoben på Spy Bar och har sedan 2019 arbetat som driftansvarig för nattklubben. Som driftansvarig ansvarar hon för personal, ser till att tillstånden efterlevs på plats och att den operativa verksamheten fungerar, vilket hon givetvis gör galant.