2021.12.17 LA GONDOLA ÄR SUPPERS NYA FAMILJEMEDLEM I ÅRE

Supperfamiljen växer och det senaste tillskottet är La Gondola, en restaurang belägen mitt i backen i Åres liftsystem. Här kan du njuta av frukost, skidåkarlunch och á la carte till utsikt över fjällen.

Supperfamiljen öppnade sin första sydamerikanska restaurang i Åre 2008, sedan i Stockholm och Visby. 2018 slogs dörrarna upp till ett nytt restaurangkoncept, Asian Post Office, denna gång med influenser från hela Asien och start i Stockholm. Idag finns även Asian Post Office i Åre och har även gästspelat på Gotland. I år öppnar det tredje konceptet,med inspiration från Italien, La Gondola.

På 864 meters höjd, på Olympiaplatån, mitt i backen i Åres skidsystem finner vi en gammal byggnad som hänger över bergskanten på Svartberget. Interiören är ny och ljusare och här serveras frukost, fika och lunch från att liften VM8:an öppnar till den stänger. Från matsalens främre fönsterrader och terrassen utanför kan du blicka ut över den jämtländska fjällen. Pierre Seger, en av ägarna, säger att det var potentialen för platsen de såg som den främsta drivkraften. “Att få verka på en plats med dessa vyer är vi enormt tacksamma över. Vi ser ju såklart på våra andra enheter som en styrka och komplement till det nya stället. Sedan älskar vi såklart nya utmaningar och tro mig att det är en stor utmaning”. Köket kommer styras av nyrekryteringen Ylva Nordenskiöld.

Ylva är mer eller mindre uppvuxen på berget och i köket. Tanken med maten är att vara rustik ämnad för att mätta hungriga skidåkare. “Vi kommer självklart fortsätta med klassisk bricklunch i den större delen av lokalen men nytt blir att vi öppnar upp en á la carte-del längre in i lokalen. Här kommer du kunna sitta ner och njuta av en serverad lunch med något gott i glaset.” säger Pierre Seger.

Förutom Pierre och Ylva kommer även Maria “Maggan” Wiklund, tidigare Fäviken, Krus, Dahlbom på Torget och Rolfs Kök, att husera på berget. Maggan har under flera år jobbat ihop med Pierre och är enligt egen utsago “taggad till tusen”. Även om vintersäsongen i Åre precis börjat blickar Pierre mot ljusare tider “Mot våren så slår vi upp terrassen med en fantastisk utsikt, det ser vi fram emot.”

Premiären gick av stapeln lagom till Luciahelgen och i väntan på ny hemsida för restaurangen kan du boka bord via Supper.nu/are. Följ också @_la_gondola på Instagram för inspiration, information och liveuppdateringar.

Öppettider: Tis – Tor och Lör 8.30 - 16.30 Mån och Fre 08:30 – 20.00