2023.03.16 LUCY'S FLOWER SHOP TAR ÖVER ASIEN

Lucy’s Flower Shop tog för andra året i rad hem priset som Best Cocktailbar i Bartender’s Choice Awards, grattis! Nu är det dags för Lucy’s Flower Shop att dela med sig av sin kunskap och influeras av andra toppbarer och bartenders. Barvärlden är bred och Lucy’s Flower Shop letar alltid efter nya sätt att inspireras och utvecklas. Runt om i världen finns det toppbarer som alla arbetar på olika sätt. Barintresset i Asien har de senaste åren vuxit mycket och blivit en attraktiv världsdel i barvärlden. Ett av många viktiga sätt som Lucy’s Flower Shop finner ny inspiration är genom deras gästspel. 

Ett vanligt gästspel brukar oftast grunda sig i att bartendern reser till respektive bar och tar med sig sina smaker och råvaror och serverar sina drinkar där. Lucy’s Flower Shop har valt att göra sina gästspel på sitt egna sätt där de vill influeras av den staden genom smaker, råvaror och verktyg. Grundtanken ligger fortfarande kring deras egna signaturcocktails, men att de skapas och formas efter råvaror från respektive land. De har valt att arbeta likt kockar gör när de besöker andra kök, de får arbeta med de råvaror samt verktyg som finns på plats.

Vi åker och gör vår prepp tillsammans med barerna, sen dag två arbetar vi i baren tillsammans. Allt bestäms på plats och formas av staden i interaktion med personerna vi möter. Vi vill ta inspiration och se hur andra i vår bransch arbetar samt bli inspirerade av deras smaker och arbetssätt.“

Alex och Ola från Lucy’s Flower Shop åker över en vecka ner till Asien där de ska besöka och gästspela en toppbar i Hong Kong och en i Seoul. Resan startar den 21 mars där de först beger sig till Hong Kong där Lucy’s Flower Shop kommer att besöka Ezra Stars bar Mostly Harmless - “Ett efterlängtat besök”.

Under tre dagar kommer Alex och Ola befinna sig i Hong Kong, de två första dagarna kommer att innebära prepp utifrån de lokala råvarorna de finner. Den tredje dagen, 24 mars, kommer de att servera sina komponerade drinkar till gästerna.

Ezra Star, en av de mest framstående barmentorerna i USA och Europa, flyttade till Hong Kong under pandemin och startade baren Mostly Harmless. Ezra har tränat bartenders och utvecklat barprogram för många framstående barer. Mostly Harmless jobbar mycket med lokalt jordbruk och skapar drinkar baserat på de råvaror som finns tillgängliga för dagen. De har ingen verklig meny utan jobbar utifrån säsongsbaserade råvaror, där konceptet kallas cocktailomakaze. Mostly Harmless och Lucy’s Flower Shop arbetar likt varandra när det kommer till att sätta råvarorna samt smakerna i fokus samt hålla en hög servicenivå. Mostly Harmless har blivit omnämnda av 50 Best Discovery. 

Mostly Harmless är en liten bar vilket är väldigt roligt samtidigt som det innefattar en stor utmaning. Att varje dag leverera lite av varje cocktail utifrån dagens råvaror är svårt, det tar tid att få den riktigt bra.

Efter besöket i Hong Kong reser Lucy’s Flower Shop vidare till Seoul i Sydkorea där de kommer att servera sina smaker på Charles H den 27 mars. Charles H ligger i ett Four Seasons Hotel och är en av världens toppbarer som prisades med plats 7 på Asia’s 50 Best Bars 2022. Odd Strandbakken är Charles H barchef. Han har tidigare arbetat på Himkok i Oslo, som är en av norra Europas och Norges bästa bar som även tog en plats på The World’s 50 Best Bars lista 2023. 

Charles H utgår mer från smak än sprit när dem skapar drinkar. Vi arbetar på samma sätt där vi har två huvudsmaker vi lyfter i varje drink.

Vi önskar Ola och Alex en trevlig resa. Ni kan följa deras resa genom Asien på Stureplansgruppens Instagram.

Schemat 

Hong Kong

21/3 Resdag

22-23/3 Råvaror och prepp

24/3 Gästspel på Mostly Harmless

Seoul

25/3 Resdag

26/3 Råvaror och prepp

27/3 Gästspel på Charles H

28/3 Hemresa