2021.12.07 LUCY’S FLOWER SHOP TAR PLACERING 35 PÅ VÄRLDENS MEST EXKLUSIVA TOPPLISTA

Lucy’s Flower Shop tar en historisk placering på världens mest åtråvärda lista The World’s 50 Best Bars. Vi har fått en pratstund med grundarna Alex Skärlén och Ola Carlson, som var på galan i London och tog emot priset. “Den här placeringen är inget vi ens vågat hoppats på som relativt nyöppnade i en pandemi”.

 Lucy’s Flower Shop är med i The Worlds 50 Best Bars 2021 – berätta för dem som inte vet, vad är detta för prestigefylld lista?

– Det är det absoluta finrummet, samma organisation som utser Worlds 50 Best Restaurants.

Vilka är det som sitter i juryn?

– Juryn är i år (äntligen) jämställd och består av bartenders, journalister, branschexperter samt delar av 50 Best Restaurants-juryn.

Vad betyder den här placeringen för er?

– Jättemycket! Det är helt fantastiskt och inget vi ens vågat hoppats på med tanke på att vi är relativt nyöppnade i en pandemi.

Varför tror ni att Lucy’s Flower Shop är med på listan?

– Att vi gjort något eget, ett koncept som utgår från oss själva och att det är genuint. Toppat med världens bästa barteam och fantastiska gäster som bidrar till en härlig atmosfär. 

Finns det några fler svenska barer med?

– Tjoget i Hornstull har varit med på listan i flera år och är kvar på plats 40.

Vilka fler stora namn finns med på listan?

– Vi vet att massa kompisar är med på platserna 51–100, bland andra A Bar Called Gemma som också ligger centralt i Stockholm är med, så kul!

Vad betyder detta, förutom äran förstås, för Lucy’s framöver?

– Det är väldigt motiverande och gör alla timmar och arbete vid sidan väldigt mycket enklare. Att fler Stockholmsbarer är listade gör förhoppningsvis att Stockholm blir en ännu intressantare stad för mat- och dryckesintresserade. 

Vad spår ni 2022 för cocktails?

– Trenden med närodlat och hållbarhet rullar såklart vidare samt eleganta och mer minimalistiska serveringar.

Vilken är världens bästa cocktail?

– Vår Rye & Apple - den är fantastisk. 100% råvara och smakupplevelse.