2022.10.05 LUCY'S FLOWER SHOP - VÄRLDENS 49:E BÄSTA BAR

Lucy’s Flower Shop är världens 49:e bästa bar enligt den exklusiva topplistan The World's 50 Best Bars. Förra året prisades Lucy’s Flower Shop med plats 35 på listan. Nu, ett år senare, står Lucy’s Flower Shop starka kvar på listan. Lucy’s Flower Shop står även för detta år som enda bar i Sverige på listan. 

Sent igår på galan i Barcelona blev det officiellt att Lucy’s Flower Shop återigen tar plats på The World’s 50 Best Bars. 2019 öppnade de välkända bartendrarna Alex Skärlén och Ola Carlson upp dörrarna till Lucy’s Flower Shop. Visionen var att skapa en i deras ögon perfekt bar, genom att ge gästerna en helhetsupplevelse med målet att påverka alla sinnen. Med sitt starka team har de under året arbetat mer med närodlade gårdsproducenter och odlare för att utvecklas vidare. Nu, ett år efter att ha prisats med plats 35 i världen, står de fortfarande starka på listan som enda bar i Sverige.  

“Så fantastiskt att få vara med på denna listan i år igen”, säger Alex Skärlén och Ola Carlsson.   

The World’s 50 Best Bars är cocktailvärldens mest prestigefulla lista. The World’s 50 Best Bars håller varje år i en prisceremoni i samband med att listan släpps. I år anordnades den i Barcelona för första gången och Lucy’s Flower Shop var på plats för att ta emot sitt pris som världens 49:e bästa bar. Organisationen som sätter ihop listan är samma som står bakom listan The World’s 50 Best Restaurants.

Vi träffade teamet bakom Lucy’s Flower Shop för att höra mer om placeringen samt vad de gör för att hamna på plats x. 

Grattis, listade i år igen! Berätta vad har ni gjort under detta år för att vara kvar/klättra ännu högre på listan.

Vi letar alltid efter nya sätt att utvecklas. Detta år har vi bland annat gått in i flera samarbeten med odlare. Vi vill jobba närmare med små gårdsproducenter och kommer driva den utvecklingen framåt. Såklart även att arbeta globalt med barer på andra platser i världen.

Stämmer det att Lucy’s är enda baren i Sverige på denna lista?

Ja, vi är ensamma på top 50. Men på 50-100 listan så finns Tjoget och även nykomlingen Röda Huset vilket är fantastiskt roligt!

Berätta vad gör ni för att komma på den plats ni gör?

Egentligen har fokuset aldrig legat på att hamna på någon lista. Vi vill bara skapa en så bra upplevelse som möjligt.

 

Vad krävs för att vara kvar på listan över tid?

Juryn för The World’s 50 Best Bars har ändrats lite över tid och blivit mer jämställd. Vad vi tror är att vi måste leverera är en produkt som listan verkligen kan stå för.

 

Vad är det som skiljer Lucy’s Flower Shop från andra cocktailbarer?

Blandningen, en cocktailbar i en klubbig atmosfär. Hade vi vart en restaurang hade vi kunnat beskriva det som en stjärnkrogsupplevelse i en lyxig undergroundklubb.

 

Varifrån får ni inspiration till era cocktails?

Allt möjligt, från stort till litet. Den enda röda tråden vi har är smak. Vi gillar att hitta nya sätt att presentera smaker på.

 

Hur känns det att Röda Huset kom med på 51-100 listan?

Fantastiskt, det är ett kvitto på att Stockholm är på framfötterna. Stort grattis team Röda Huset!

 

Vad har platsen i 50 Best Bars som Lucy’s fick förra året betytt under året? Har ni sett någon skillnad på gäster och antal gäster?

Givetvis, 50-Best är en otroligt välrenommerad lista, och många följer den. Framförallt så får vi väldigt mycket internationella gäster som är i Stockholm för att äta och dricka.

 

Hur många av barerna på 1-50 har ni själva besökt?

22 av barerna på förra årets lista.

 

Team Lucy’s tillsammans besitter en grym kompetens, berätta vad är det som gör er så bra?

Jinda, Linn, Natasha & Oscar, 4 otroliga personligheter.

 

Vad är ert mål inför nästa år?

Skapa mer content, rida på vågen, bli bättre på PR eller bara utveckla verksamheten. Vi har inte riktigt bestämt oss än.

 

Kan alla besöka Lucy’s, eller är det bara för cocktailnördar?

Absolut alla. Vi vill vara publika men samtidigt intressanta för nörden.