2025.07.04 MICHAEL ANDERSSON ÖPPNAR RESTAURANG SPERLING & CO

I höst öppnas glasdörrarna på Sturegatan 6. Då tänder Michael Andersson grillen och presenterar sin nya restaurang Sperling & Co.

Sperling & Co är förankrad i europeisk grilltradition men formad av nuet. Med grillen som hjärta och styckdetaljer i centrum tillagas rätterna över öppen glöd, från klassiska och välkända delar till det mer sällsynta. Menyn rör sig fritt mellan ursprung och teknik, med ett internationellt uttryck som speglas i allt från förrätter och tillbehör till själva grillen. Vinlistan fokuserar på den gamla världen och USA.

“Sperling & Co är vår tolkning av en modern grillrestaurang. Vi vill skapa något som känns tidlöst, där grillen står i centrum och tekniker från olika delar av världen får mötas,” säger Michael.

Restaurangen breder ut sig över två våningar där inredningen domineras av mörkbetsad ask, läder och specialritade detaljer. Det öppna köket och den generösa baren bidrar till en levande atmosfär, oavsett tid på dygnet. Lokalen är formgiven av den prisbelönta arkitektbyrån Dinell Johansson som skapat en miljö där värme, hantverk och modern elegans möts.Sperling & Co öppnar i höst på Sturegatan 6 i Stockholm.

Skriv upp dig på Sperling & Co nyhetsbrev för att få veta först när bokningen öppnar.

OM MICHAEL ANDERSSON

Michael Andersson, 36 år, baserad i Stockholm, utsågs till Årets Kock 2024 och blev därmed svensk mästare i professionell matlagning. I sin debut i tävlingen tog han högst poäng i semifinalen och vann finalen med totalt 776 poäng. Michael har tidigare varit köksmästare på den Michelinbelönade restaurangen Celeste i Stockholm, tillsammans med Ludwig Tjörnemo. Han driver även det egna bolaget Petit Gastronomi, med fokus på matlagning på hög nivå.