2023.08.24 OSTRONETS DAG

Den klassiska delikatessen ostron kan både tillagas och ätas på många olika sätt. Med smak och historia som sträcker sig långt tillbaka i tiden har ostronet fått en särskild dag tillägnad dess hyllning, nämligen lördag den 2 september. Vi har samlat Stockholms härligaste restauranger för att fira ostronets dag.

HILLENBERG

Ett av Stockholms mest självklara ställen att avnjuta ostron på är Hillenberg. Här serveras Fine de Claire från Frankrike som serveras på det klassiska sättet med citron, tabasco och schalottenlöksvinägrett. Unna dig en riktig upplevelse och dela på ett dussin ostron till en flaska Champagne.

BERNS ASIATISKA

Ostron med umami får du hos Berns Asiatiska, välj mellan två serveringar: ponzu-tapioca, ingefära, schalotten och shiso olja eller med forellrom, koriander, schalotten och som-tamsås.

EKSTEDT

En av Ekstedt signaturrätter är deras grillade ostron. Vill du uppleva ett unikt och minnesvärt restaurangbesök är Ekstedt definitivt ett måste.

BONNIE'S

Bonnie’s på Bank Hotel serverar ostron till både lunch och middag, varje dag, måndag till söndag. På menyn erbjuds det Marennes Oleron Fine de Claire från Frankrike. Serveras med lökvinäger, Bank Hotels hot sauce och citron.

ASIAN POST OFFICE

Föredrar du tillagade ostron erbjuder Asian Post Office en unik men fantastisk rätt. Smaka på Oyster / Black rice / Hollandaise, vi lovar dig att du inte blir besviken.

CHEZ JOLIE

Cést la vie, hos Chez Jolie kan du njuta av både klassiska ostron HUÎTRES NATURELLES, Fine de claire från familjen Dousset. Serveras med cocktailsås och sauce mignonette. Du kan även njuta av gratinerade ostron, HUÎTRE GRATINÉE - Gratinerat ostron, pastishollandaise och fänkålspollen.

GRIFFINS' STEAKHOUSE

Uppe på Klarabergsviadukten kan du äta ostron i den mest klassiska tappningen, Fine de Claire som serveras med citron och schalottenlöksvinägrett. Beställ styckvis eller ett dussin.

CALLE P

Klassiska ostron som serveras med rödvinsvinäger, silverlök och citron är en självklarhet på Calle P. Varför inte testa på deras Bloody Mary Ostron med Vodka, tomat, worcestershiresås, tabasco och blekselleri.

GURRAS

På Gurras meny står två olika serveringar av ostron, båda med unika och smaker enligt Gustav Trägårdh. Smaka på ”Japan” med wasabiemulsion, gari, katsuobushi och sojapärlor eller bakat ostron i brynt smör och pepparrot.