We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.
The cookies that are categorised as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ...
Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.
Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
Performance cookies are used to understand and analyse the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Advertisement cookies are used to provide visitors with customised advertisements based on the pages you visited previously and to analyse the effectiveness of the ad campaigns.
Nu står det klart att Sayan Isaksson slår upp dörrarna till en ny restaurang på bästa adressen i Townhouse Nosh and Chow. Restaurangen ska heta Nour och inriktning är nordisk samtida matlagning med influenser från Japan. Hållbarhet är som alltid en given del i Sayans restauranger. Nour öppnar upp redan i början på oktober.
På Norrlandsgatan 24 i Townhouse Nosh and Chow öppnar snart Sayan Isaksson sin nya restaurang Nour. Restaurangen kommer att ligga på våning tre i huset. Upplevelsen har sin utgångspunkt i nordisk samtida matlagning med influenser från framförallt Japan. Inspirationen kommer förutom Japan även från Thailand, Hong Kong samt mellanöstern som hämtas från resor som Sayan gjort. Råvarorna hämtas däremot från norden för att få till en mer hållbar matlagning.
”Att besöka Nour ska vara som att komma hem till någon på middag”, säger Sayan Isaksson.
Restaurangen kan klassas som alternativ fine dining och känslan ska vara fri, varm, öppen, generös och stilren. Nour ska uppfattas som prisvärt och inkluderande. Du väljer mellan en mindre och en större meny i restaurangen. Det kommer att vara en intim restaurang om 26 sittplatser och lokalen utgörs av flera rum på våningsplanet.
I ett av rummen hittar du loungen där du kan du titta in spontant eller spendera hela kvällen i den avslappnade miljön. Loungen erbjuder personlig barservice med bordsservering där du kan slå dig ned för ett glas vin, äta några smårätter från barmenyn eller dricka drinkar. Kom och smaka på vår chark eller sashimi med ett glas passande sake.
”På Nour kommer vi arbeta hårt för att vara generösa, personliga och varma”, säger Sayan Isaksson.
Nour betyder ljus på arabiska. Restaurangen är döpt efter Sayans sexåriga dotter. Han vill ha en personlig anknytning till restaurangens namn.
Sayan Isaksson, 46 år, är en OS-belönad kock och stjärnkrögare. Han har under sin karriär komponerat förrätten och huvudrätten till Nobelmiddagen, både 2015 och 2016. Han har drivit flera framgångsrika krogar i Stockholm, där två av dem uppnått Michelinstjärnor och varav en blivit utnämnd till nordens bästa restaurang av Whiteguide. Utöver detta har han även tillsammans med det svenska kocklandslaget vunnit två guldmedaljer. Senast startade Sayan upp restaurangen Isaan’ på Berns tillsammans med Stureplansgruppen.
Sayans tidigare restauranger Grundade Esperanto 2005 – Guide Michelin 2007 Grundade Råkultur 2009 Grundade Shibumi 2014 Grundade Imouto 2015 – Guide Michelin 2017 Grundade Isaan’ 2020