2023.05.02 SCHACK & VIN PÅ STUREPLAN NÄR JOEL IGHE ÖPPNAR NYTT

Utveckla dina schackfärdigheter med en personlig tränare. Spela schack med ett glas vin i handen eller smaka dig genom den unika vinlistan vid baren. Nu är sista pjäsen uppställd, tag plats i Sveriges första vinbar med fokus på schack.

En våning ner från Laroy, i anrika Arnoldshusets källare ligger nyöppnade Svarta Hästen Schack & Vin. Bakom Svarta Hästen Schack & Vin står Joel Ighe, som dessutom är nattklubbschef på Spy Bar.

“Nu har Stureplan allt!", säger Joel Ighe.

På Svarta Hästen är schackbrädena gula och röda, pjäserna av perfekt tyngd och vinlistan gedigen. Interiörens tydligaste markör är de specialdesignade schackborden som skapats av möbelsnickaren och konstnären Kim Björnson från Göteborg. Baren går helt i almträ och ger kontrast till stolarna från Giancarlo Piretti för Castelli.

Vinbaren har plats för 20 schackspelare men även utrymme för drop-in gäster i baren. Detta är ett ställe för den som trivs i krogmiljö men uppskattar att umgås aktivt och stimulera hjärnan. Här är alla välkomna att uppleva schack och vin oavsett färdigheter. Möjlighet att utveckla sina kunskaper finns där gästerna kan boka Svarta Hästens personliga schacktränare Carl Fredrik Johansson, licenserad internationell schackinstruktör.

“Att spela är däremot inte obligatoriskt, vill du endast insupa atmosfären är du välkommen att svänga förbi Biblioteksgatan 21”, säger Joel Ighe.

Sommelier på Svarta Hästen är Calle Stuborn, som inte endast är expert på vin utan även före detta juniormästare i Täby Schackklubb. Den högklassiga vinlistan utgår från ett urval av viner från Calles liv.

“Här möts en kombination av allt från franska klassiska eleganta viner till ungdomliga naturviner”, berättar Calle Stuborn.

Svarta Hästen Schack & Vin ligger i Laroys källare längst ner i Arnoldshuset på Biblioteksgatan 21 och är öppet onsdag till lördag.