2023.06.29 Sommarguiden 2023

Oavsett om du planerar att tillbringa sommaren i Stockholm, Göteborg eller Visby, finns det gott om möjligheter att njuta av allt det bästa som Sverige har att erbjuda. Vare sig du är intresserad av stadspuls, härliga uteserveringar eller avslappnade dagar på spa så har vi samlat våra bästa tips om var och hur du kan göra din sommar oförglömlig. Häng med oss när vi tar dig med på en rundtur på några av Sveriges mest somriga restauranger, barer och hotell att spendera sommaren på.

LE HIBOU

Högst upp på Bank Hotel finner du den soliga takbaren Le Hibou. Från 14.00 till sena solnedgångar är terrassen öppen. Allt ifrån klassiska till Le Hibous egenkomponerade cocktails serveras. Är du sugen på något litet att äta erbjuds en rad exklusiva snacks som löjrom chips, canapeer och kaviar.

BERNS 606/608

Svala nätter hittar du på Berns Hotel. Luftkonditionering? Det är en självklarhet 2023, både rum 606 och 608 har en generös takterrass med jacuzzi. Här kan du svalka dig på riktigt medans du blickar ut över lummiga Berzelii Park. Berns har även allt du behöver så här kan du spendera 24h utan att ens behöva lämna huse

SKEPPARHOLMEN

SOLIGA DAGAR PÅ SKEPPARHOLMEN
Spendera sommardagarna på Skepparholmen. Njut av den vackra skärgårdsidyllen, god mat och dryck och en fantastisk atmosfär. En perfekt plats att njuta av solen och skapa nya minnen.

SÖDER

Terrassen Söder är något som inte riktigt funnits på Södermalm innan, ett utrymme ritat av Gert Wingårdhs arkitekter som under bar himmel har plats för 400 personer – utan att tappa fokus på dricka med kvalité. Med en full cocktailmeny, varmkorv och vegetarisk varmkorv är Söder-terrassen helt enkelt en helkväll.

TETTO

Takterrassen på Malmskillnadsgatan 38B agerar nöjespalats hela sommaren, med en passion för cocktails, gott vin och fin service är Tetto en perfekt plats för att njuta av soliga dagar och kvällar i sommar-Stockholm.

HUMLAN

Smakfullt surr och svalkande drinkar på Humlan
När Humlan öppnat för säsongen är det sommar. Detta året som en blomstrande taqueria där du kan avnjuta mexikansk tacos och härliga drinkar. Humlan håller öppet varje dag hela sommaren!


STUREPLAN 1

Mitt på Stureplan, precis bredvid svampen, finner du Stureplan 1. Här sitter du mitt i storstadspulsen men innanför lummig grönska. Välkommen för en lunch i solen, after work med vänner och kollegor eller avsluta kvällen här i den festliga stämningen.

CALLE P

Mitt i lummiga Berzelii Park finner du Calle P, sommarens hetaste mötesplats. Med en ny somrig cocktailmeny passar en aw i solen perfekt här. Två stående favoriter på menyn är Matjessillen och Oxtartaren.

RÖDA HUSET

Prisade cocktails skapta av sommarens råvaror erbjuds på Röda Huset varje dag i sommar. Sitt ute på deras mysiga och centrala uteservering och handla något trevligt att smaka på i deras cafévagn.

SUPPER VISBY

När Supper Visby öppnar upp vet vi att semestern är runt hörnet. På Supper kan du uppleva samhörigheten i sydamerikansk kultur, här serveras maten mitt på bordet där gästerna delar på rätterna. Varje dag, hela sommaren, bjuder Supper Visby in till en enkel, avslappnad och spontan stämning.

STORKÖKET

Västkusten stora, soliga och livfulla uteservering Storköket ligger med en somrig utsikt över vallgraven. Unikt för detta år är att Storköket har tagit in tre olika restauranger att servera sin smakrika mat. Tre olika matkoncept finns att njuta av, så alla du kan hitta något som faller just dig i smaken.