2022.10.25 LINN STERLING OCH DESIRÉE JAKS PRISAS I STELLAGALAN 2022

Igår kväll kom den underbara nyheten att Linn Sterling från Lucy’s Flower Shop och Desirèe Jaks från Spesso tog hem varsitt pris i Stellagalan. Linn prisades med årets Stellabartender och Desirée med årets Stellakock. Stort grattis Linn och Desirée!

Stellagalan hyllar för femte året i rad kvinnor inom svensk gastronomi. Varje år anordnar de en gala där kvinnliga förebilder prisas för deras arbete. Syftet är att attrahera kvinnor till restaurangbranschen genom att visa upp och hylla kvinnliga förebilder. I år hölls Stellagalan i bankvalvet på Sergel Hub.

Linn Sterling har under flera år arbetat som bartender och vi har tidigare hittat henne på Le Hibou på Bank Hotel . De senaste åren har hon arbetat på Lucy’s Flower Shop, som även tidigare i år utnämndes till världens 49e bästa bar.

Desirée Jaks är kökschef och kreativt ansvarig på Spesso, och har arbetat där sedan Spesso öppnade i november 2020. Innan Spesso arbetade Desirée på Agrikultur. På Spesso arbetar Desirée mycket med att skapa en modern italienare genom att använda svenska råvaror i säsong. 

"Sjukt ärofyllt! Jag är väldigt rörd av nomineringen, otroligt fint skrivet”, säger Desirée Jaks.