2022.11.17 GUIDEN TILL DE BÄSTA BRUNCHERNA

Brunchen fortsätter att vara ett av de mest populära tillfällena att umgås med nära, kära, familj och bekanta. Det ger oss anledning att planera framtiden, diskutera gårdagen eller helt enkelt njuta av fullkomlig avslappning i några timmar. 

Vi på Stureplansgruppen älskar konceptet brunch och utvecklar konstant vårt utbud med nya smaker från världens alla hörn. Vi har samlat våra bästa brunchrestauranger och ger våra rekommendationer i guiden nedan. Här är Stockholms bästa och godaste bruncher 2022.  

NYHET - PIXIE

Pixie är den perfekta platsen för en härlig och färgglad lördagsbrunch. Njut av Pixies efterrättspizza som kommer direkt från den färgsprakande ugnen och innehåller ricotta, hallon och vitchoklad. Här kan ni förvänta er härlig musik spelad av DJs, roliga unika drinkar samt crispy pizza och fantastisk pasta.

GRIFFINS' STEAKHOUSE EXTRAORDINAIRE

Vad sägs om en extraordinär brunch som dukas upp tillsammans med sköna toner i högtalarna och bubbel på kylning? Griffins' populära brunchbuffé har en perfekt mix av klassiker och nykomlingar som uppskattas av de allra flesta. Avslutas självklart med deras extraordinära dessertbuffé.

RÖDA HUSET

Innovativt, hållbart och med inspiration från mor- och farföräldrar – vi pratar förstås om Röda Huset. Här kan du äta god familjär mat och dricka skandinaviska cocktails signerade Hampus Thunholm, utsedd till Sveriges bästa bartender två år i rad. Röda Huset serverar den bästa pizzan i stan, perfekt för en lång helglunch. Så det är bara att veckla ut kartan (menyn) och njuta av mat, dryck med utsikt över Sergels Torg.

BERNS ASIATISKA

Brunchen på Berns Asiatiska är en upplevelse utöver det vanliga. Njut av sushi och andra rätter med asiatiska smaker och avrunda kalaset med dessert och signaturcocktails i dessa mäktiga lokaler med speglar och gnistrande kristallkronor.

BONNIE'S

Vad sägs om klassisk brunch från buffé och även à la carte med Eggs Benedict, färska juicer, omelett och belgiska våfflor? I den gamla – men charmiga – bankhallen på Bonnie’s kan du njuta av allt ovan och lite till i en livlig atmosfär. Det är bara för dig att slå dig ned under det imponerande glastaket med sex meters takhöjd och låta dig förföras.

CALLE P

Om du uppskattar en lång och mysig lunch bör du boka bord på Calle P illa kvickt. Starta med en välgjord cocktail, upptäck deras grymma oxtartar, dela på ett gäng varmrätter och avsluta med vår favorit dessert; Chokladkaka. ​​Restaurangen är belägen i glaspaviljongen mitt i Berzelii Park som är en av Stockholms mest välbevarade parker. Calle P har öppet året runt och under sommarmånaderna flyttar restaurangen ut i parken med både matservering och cocktailbar.

HILLENBERG

Ett stenkast från Stureplan hittar du Hillenberg som drivs av stjärnkocken Niklas Ekstedt. Här flörtar sydeuropeisk mat med skandinaviska influenser vilket resulterar i en enastående brunchmeny. Välj mellan klassiker som Toast Skagen, tryffelpasta och råbiff eller mer traditionell brunch bestående av omelett, Eggs Benedict och fattiga riddare. Var beredd på att en viss beslutsproblematik kan uppstå i valet av rätter – det finns nästan för mycket gott att välja mellan på Hillenberg.

SPESSO

Den italienska takrestaurangen Spesso är beläget 12 våningar upp på Malmskillnadsgatan med en hisnande utsikt över innerstan. Här kan du njuta av en modern italiensk helgmeny bestående av förrätter, varmrätter, desserter samt veckans nyheter. Missa för allt i världen inte den omåttligt populära hummerraviolin med en snygg cocktail till.

SUPPER

Sydamerikanska smaker, gemenskap och kärlek runt bordet är något som beskriver Suppers vision väl. Här bjuds det på rika smaker och spännande rätter som är tänkta att delas och avnjutas tillsammans, vilket ger en upplevelse som berör alla sinnen. Varför inte njuta av en Bloody Mary i glaset och tacos på tallriken en härlig lördag? Supper är en kär favorit hos många och finns i Stockholm, Åre och Visby.