2022.01.19 STOCKHOLMS BÄSTA BRUNCHER 2022

Klassiskt, italienskt, vegetarisk, asiatiskt eller sydamerikanskt? Oavsett vilka smaker och kök du föredrar har huvudstaden en rad härliga restauranger att välja mellan. Vi har samlat favoriterna i en komplett guide – här är Stockholms bästa och godaste bruncher 2022. Enjoy!

Stureplansgruppen tipsar om brunch

Brunchen fortsätter att vara ett av de mest populära tillfällen att umgås för nära, kära, familj och bekanta. Det ger oss anledning att planera framtiden, diskutera gårdagen eller helt enkelt njuta av fullkomlig avslappning i några timmar.

Vi på Stureplansgruppen älskar konceptet brunch och utvecklar konstant vårt utbud med nya smaker från världens alla hörn. Vi har samlat våra bästa brunchrestauranger och ger våra rekommendationer i guiden nedan.

BERNS ASIATISKA

Brunchen på Berns Asiatiska är en upplevelse utöver det vanliga. Njut av sushi, dumplings och andra rätter med asiatiska smaker och avrunda kalaset med dessert och signaturcocktails i dessa mäktiga lokaler med speglar och gnistrande kristallkronor.

BONNIE'S

Vad sägs om klassisk brunch från buffé och även à la carte med Eggs Benedict, färska juicer, omelett och belgiska våfflor? I den gamla – men charmiga – bankhallen på Bonnie’s kan du njuta av allt ovan och lite till i en livlig atmosfär. Det är bara för dig att slå dig ned under det imponerande glastaket med sex meters takhöjd och låta dig förföras.

CALLE P

Om du uppskattar en välgjord cocktail och en grym oxtartar, för att inte glömma pasta, bör du boka bord på Calle P illa kvickt. ​​Restaurangen är belägen i glaspaviljongen mitt i Berzelii Park som är en av Stockholms mest välbevarade parker. Calle P har öppet året runt och under sommarmånaderna flyttar restaurangen ut i parken med både matservering och cocktailbar.

GARBA

Garba har fått stående ovationer från start. Enkla rätter på få råvaror men med mycket smak är Garbas melodi. Vad sägs om fattiga riddare, toskansk bondsoppa, toast med ost och kronärtskocka? I restaurangens vackra lokaler på Surbrunnsgatan vill du sitta länge, så att boka nästa brunch här är ingen dum idé.

GRIFFINS' STEAKHOUSE EXTRAORDINAIRE

Vad sägs om en Bacon Bloody Mary och en grillad burgare på svenskt högrev, med bacon och cheddarost? Griffins’ populära brunchmeny har en perfekt mix av klassiker och nykomlingar som uppskattas av de allra flesta. Förrätt och dessert väljer du själv från någon av bufféerna för att sedan beställa varmrätt och dryck vid bordet.

HILLENBERG

Ett stenkast från Stureplan hittar du Hillenberg som drivs av stjärnkocken Niklas Ekstedt. Här flörtar sydeuropeisk mat med skandinaviska influenser vilket resulterar i en enastående brunchmeny. Välj mellan klassiker som Toast Skagen, tryffelpasta och råbiff eller mer traditionell brunch bestående av omelett, Eggs Benedict och fattiga riddare. Var beredd på att en viss beslutsproblematik kan uppstå i valet av rätter – det finns nästan för mycket gott att välja mellan på Hillenberg.

LA GONDOLA

La Gondola är Supperfamiljens senaste tillskott. Restaurangen är belägen mitt i backen intill Åres liftsystem, så en brunch här med utsikt över fjällen skojar man inte bort. Menyn är ämnad för att mätta hungriga skidåkare som vill sitta ner och njuta av en serverad brunch med något kallt i glaset, och dessa behov uppfyller La Gondola med bravur.

RÖDA HUSET

Innovativt, hållbart och med inspiration från mor- och farföräldrar – vi pratar förstås om Röda Huset. Här kan du äta god familjär mat och dricka skandinaviska cocktails signerade Hampus Thunholm, utsedd till Sveriges bästa bartender två år i rad. Så det är bara att veckla ut kartan (menyn) och njuta av mat, dryck med utsikt över Sergels Torg.

SPESSO

Den italienska takrestaurangen Spesso är belägen 18 våningar upp på Malmskillnadsgatan med en hisnande utsikt över innerstan. Här kan du njuta av en modern italiensk meny och missa för allt i världen inte den omåttligt populära hummerraviolin med en snygg cocktail till.

SUPPER

Sydamerikanska smaker, gemenskap och kärlek runt bordet är något som beskriver Suppers vision väl. Här bjuds det på spännande rätter med rika smaker som är tänkta att delas och avnjutas tillsammans, vilket ger en upplevelse som berör alla sinnen. Supper är en kär favorit hos många och finns i Stockholm, Åre och Visby