2023.05.03 I PARKEN, PÅ TAKET ELLER TROTTOAREN - VAR SITTER DU UTE?

När solen visar sig och sommaren närmar sig finns det inget härligare än att sitta på en mysig uteservering med något svalkande i handen. Vi har samlat Stockholms bästa tips på var du kan svalka dig denna (förhoppningsvis) varma sommar. Oavsett om du föredrar lummiga innergårdar, höga takbarer eller uteserveringar mitt på Stureplan kan vi lova att det finns något för dig. Här är 2023s bästa uteserveringar, takbarer och innergårdar!

LE HIBOU

Öppet alla dagar
Bank Hotels takterrass Le Hibou erbjuder sina gäster utsikt över allt från Djurgården och Nybroviken till vyn över Stockholms takåsar. Med en välarbetad cocktaillista och exklusiva snacks är Le Hibou den ultimata destinationen för en solig After Work.

BERNS

Öppnar i maj
Välkommen till Berns nya uteservering, den här sommaren har den förstärkts med glastak och värmare så att du kan njuta av sommaren utomhus oavsett väder. Det har även byggts till en utebar som kommer ta din upplevelse till nästa nivå, som om inte det vore nog, kommer hela lunch- och kvällsmenyn även att serveras här. Berns är med andra ord ett måste i sommar.

STUREPLAN 1

Öppet alla dagar
Gänget från Sturebaren välkomnar i år igen till Stureplan 1. Varje dag levereras lunch, middag, drinkar och härlig puls mitt på Stureplan. Här sitter du mitt i Stockholms puls samtidigt som du får känslan av en lummig trädgård av alla blommor och växter.

STORKÖKET

Öppnar i april
Njut av härliga after works och kvällar på Storköket. Med utsikt över ån och endast runt hörnet till Göteborgs mest händelserika gata, Kungsportsavenyn, finner du Storköket. Slå dig ner med något svalkande i handen och blicka ut över staden på Västkustens bästa uteservering.

CALLE P

Öppet alla dagar
I Berzelii Park finner du Calle Ps solsäkra uteservering som håller öppet varje dag, hela dagen. Ta plats i parken för lunch, middag och cocktails i en glad somrig miljö. Denna sommar har de även en ny grupp med höga soffor.

SÖDER

Öppnar i maj
På Södermalms bästa adress med 400 barplatser ligger Söder. På Söder avnjuts svenska smaker i dryck till storslagna vyer över Djurgården, Gamla Stan, Riddarfjärden och Södermalm varje dag. Beställ in en grogg och känn in Stockholms somriga atmosfär.

HILLENBERG

Öppnar i maj
Varje sommar öppnar Hillenberg fönsterna vid gaveln, där inomhus känns som ute. Hillenbergs uteservering är omöjlig att missa på somriga Humlegårdsgatan. Hit vill du komma på en somrig lunch eller lång middag med familj och vänner.

HUMLAN

Öppnar i maj
Humlan gästas i år av köket på Toulou. Mexikansk sharing och somriga cocktails utlovas innanför blommorna i Humlegården. Uteserveringen är omgiven av grönska och skapar en lugn och fridfull miljö där du kan slappna av och njuta av god mat och dryck.

RÖDA HUSET

Öppnar i maj
Slå dig ner utanför Röda Huset precis vid Sergels Torg. Här kan du förvänta dig prisbelönta cocktails och smårätter där svenska klassiska smaker skildras på ett modernt och nytänkande sätt. Res genom Röda Husets karta och upptäck din favorit på menyn.

LAROY

Öppnar i maj
Sippa på en drink i hjärtat av Stureplan. I Laroys lummiga oas dricks det färgglada cocktails och svalkande bubbel onsdag till lördag. Trots ett fåtal platser kan vi lova att den uppmärksamma servicen gör att det nästan alltid går att få sig ett bord. Välkomna!

PAPILLON

Öppet alla dagar
Ett stenkast från Nybroviken finner du Papillons uteservering på lummiga Arsenalsgatan. Här känner du av Stockholms puls till lunch, middag, snacks och cocktails varje dag från 11.00.

SPESSO

Öppet alla dagar
Vill ni tillbringa en helkväll med moderna smaker från Italien så är ni välkomna upp till våning 12 på Malmskillnadsgatan 38. Här kan du varje dag med lunch, middag eller drinkar, njuta av vår fantastiska utsikt från vår takterrass mitt i stan.

TETTO

Öppet alla dagar
Välkomna upp till Spessos granne, Tetto, takbaren där AWn går över med en festlig härlig kvällsstämning till solnedgången. Här serveras somriga drinkar, enklare tilltugg och härlig musik spelad av DJ:s. Blicka ut över Stockholms takåsar med en iskall drink i handen varje dag, hela sommaren.

ASIAN POST OFFICE

Öppet alla dagar
Asian Post Office erbjuder inte bara en uteservering på framsidan utan går du igenom restaurangen så gömmer sig även deras livliga terrass. Här får du uppleva Asiens smaker i mat och dryck och även lyssna på härliga toner spelad av olika DJ:s. Vi lovar dig en otrolig stämning som du inte vill missa!SUPPER

Öppnar i maj
Runt hörnet från Stureplan gömmer sig Supper och deras stora innergård. Här hittar ni mat och drinkar hämtade från Sydamerikas alla hörn och kanter. På Supper bjuds det alltid på den bästa stämningen!

TYGE & SESSIL

Öppnar i maj

Tyge & Sessils uteservering är en härlig plats att njuta av en avkopplande stund mitt i stan. Här kan du sitta ner och testa unika naturviner och dela på läckra smårätter. Med en perfekt kombination av mat, härlig natur och bra sällskap, är Tyge & Sessils uteservering definitivt värt ett besök.

AVALON

Öppet alla dagar
Mitt i centrala Göteborg ligger designhotellet Avalon. Varje sommar öppnar Avalon en stor uteservering där du kan uppleva storstadspulsen. Uppe på taket finner du även deras infinity pool med tillhörande bar.

SKEPPARHOLMEN

Öppet alla dagar
Ute i Stockholms innerskärgård ligger Skepparholmen Nacka, ett unikt spa och konferenshotell med utsikt över både havet och en mysig insjö. Sitt på deras mysiga terrass när du känner för en avslappnande stund med närhet till naturen.

NOSH & CHOW

Öppet onsdag till lördag
Nosh & Chows innergård är du välkommen från after work till sena kvällar hela sommaren. Bege dig en trappa upp för härlig musik, festlig stämning och dryck för alla smaker hela sommaren.

COQUETEL SOCIAL

Öppnar i maj
Läs Coquetel Socials tidning (meny) på deras härliga uteservering. Tidningen är bred och innehåller törstande cocktails för alla smaker, upptäck dina favoriter och njuta av goda snacks.

L’AVVENTURA

Öppnar i maj
Upplev det bästa från Italien i hjärtat av Vasastan. L’Avventuras uteservering är perfekt att svänga förbi för antipasti och aperitivo.

SUPPER VISBY

Öppnar i juni
I hjärtat av Visby på Strandgatan 9 gömmer sig Suppers mysiga och lummiga bakgård. Här står dörrarna alltid öppna under sommaren. Samla vännerna och dela på sydamerikanska mellanrätter och släck törsten med läskande drinkar. Njut av Supper när sommaren är som bäst!

PIXIE

Öppet måndag till lördag
Uppe på Klaraberg finner ni denna sommaren en ny pärla omfamnad av grönska. Ta en paus från stressiga sommarplaner och njut av en färgsprakande cocktail med dina vänner längs solväggen på Pixie.

CHEZ JOLIE

Öppnar i maj
Vid Nybrogatans pärlband med restauranger ligger Chez Jolie, här serveras det en välarbetad fransk meny och bred vinlista. I år är det första sommarsäsongen för teamet på  Chez Jolie och här kommer det inte att snålas. Varje kvadratmeter ska utnyttjas när de dukar fram deras uteservering, här kan ni skåla med både mat och dryck från dag till kväll. Välkommen till Stockholms Paris.FREYJA

Öppnar i maj
Med avstamp i svenska köket serverar Freyja fantastiska smaker i mat, drinkar samt vin. Välj från den breda menyn både inne i restaurangen och ute på deras storslagna takterrass med slående vyer över Stockholm.