2021.06.17 UTESERVERINGAR, INNERGÅRDAR & TAKBARER 2021

Sommaren är runt knuten och vi vill inget hellre än att sitta ute, njuta av solen, få något gott att äta och svalkande dryck i glasen. Därför har vi samlat alla våra utehäng så att ni lätt kan hitta er favorit när ni får feeling. Nedan har vi listat våra öppna uteserveringar, innergårdar och takbarer.

UTESERVERINGAR

STORKÖKET

Ett stenkast från Avenyn finner du Storköket, västkustens härligaste uteservering. En plats full av liv och rörelse där människor möts för att tillsammans njuta av varandras sällskap som skapar god stämning. I år står Hasselsson för maten med fokus på havets läckerheter.

CALLE P

Hos Calle P i Berzelii Park får vi känslan av att vara hemma i en väns trädgård. Uteserveringen är lummig och här bjuds det på lunch, middag och dryck varje dag hela sommaren. Perfekt för AW med grill och glasskiosk, lördagshäng med härlig musik samt pastasöndagar då det serveras tre extra pastarätter.

TYGE & SESSIL

På Brahegatan kan du sitta ute och njuta av goda viner och passande tilltugg på vincaféet Tyge och Sessil som i år har fått en extra stor uteservering. Öppet alla dagar i veckan, kom förbi!

PAPILLON

Bank Hotels mysigaste bar Papillon erbjuder en mindre uteservering mot Arsenalsgatan. Den perfekta platsen att njuta av en kaffe, lunch eller aperitif medan du upplever stadspulsen. Välkommen alla dagar i veckan.

STUREPLAN 1

Mitt på Stureplan finner du en oas där storstadspuls möter lummig trädgård. Här står The Seven för maten med en meny som tar avstamp i streetfoodvärlden. Denna perfekta mötesplats serverar lunch för endast 99 kr varje dag och bjuder på festlig stämning varje kväll. Varmt välkomna!

L'AVVENTURA

I hjärtat av Vasastan hittar du L'Avventura som vanligtvis består av två barer och en matsal, men som under sommaren även tar plats utomhus. I år med en ännu större uteservering, perfekt att njuta en apritivo eller den nya cocktaillistan med signaturer, favoriter och nyheter.

HILLENBERG

Humlegårdsgatan har återigen blivit en livlig sommargata med sittplatser och härligt folkmyller. Hillenbergs lummiga uteservering, som i år vuxit, blir förstås ett naturligt nav. Med fönster på vid gavel som suddar ut gränserna mellan ute och inne välkomnas du för att njuta av lunch, drinkar och middag.

SURFERS x HUMLAN

Stockholms kanske härligaste och mest grönskande uteservering hittar du mitt i Humlegården bara ett stenkast från pulserande Stureplan. På Surfers x Humlan serveras smakrika kinesiska smårätter att dela och färgstarka drinkar till en härlig stämning. Vi ses!

LUCY’S X DASHI

Vårens succésamarbete och sommarens hetaste pop-up, Lucy’s x Dasi finner du bredvid Berns i Berzelii Park. Här skruvas volymen upp gällande mat, dryck och musik. Boka bord och njut av en asiatiska avsmakningsmeny eller sväng förbi och svalka dig med kreativa cocktails.

INNERGÅRDAR

SURFERS RED LANTERN GARDEN

På Norrlandsgatan 24 en trappa upp hittar vi Surfers kinesiska trädgård Red Lantern Garden. I denna färgstarka oas serveras läskande cocktails och sköna beats från olika DJ:s.

SUPPER STOCKHOLM

Innergården på Supper ger känslan av att vi befinner oss på sydligare breddgrader. Här serveras sydamerikanska favoriter och klassiker i både mat och dryckesväg till lunch och middag varje dag.

SUPPER VISBY

När Supper slår upp portarna till sitt smultronställe i Visby vet vi att det är sommar på riktigt!På denna innergård njuter vi färgglad mat och dryck till livlig stämning.

ASIAN POST OFFICE

Gå igenom restaurangen, sväng vänster-höger, kliv ut på terrassen och upplev Asian Post Office omtalade stämning. Här serveras mat och dryck till härlig musik. Kom, det blir kul!

TAKBARER

SPESSO

Ta hissen upp till våning 12, kliv ut på Spessos uteservering och häpnas av utsikten. Här njuter vi av modern italiensk meny till lunch, brunch och middag. Välkomna upp och ut på taket!

TETTO

Välkomna upp till oasen ovan hustaken, vår nya takbar Tetto och Spessos nya granne. Här möts Capri och New York i lummig miljö. Njut av lättare tilltugg, lekfulla cocktails och DJ:s alla dagar i veckan.

LE HIBOU

På översta våningsplan med en fantastisk utsikt finner du Bank Hotels eleganta cocktailbar och takterrass Le Hibou. Interiören är inspirerad av en exklusiv parisisk våning och här njuter du av enastående vy över Strandvägens takåsar och Nybrovikens vatten till eleganta, somriga cocktails och svalkande viner. Välkommen upp!

BOOBOOK

Bank Hotels bäst bevarade hemlighet, BooBook med egen matsal och takterrass, ligger ovan Le Hibou. Här kan du boka privata middagar och tillställningar eller uppleva det exklusiva gästspelet av stjärnkocken Sayan Isaksson där han bjuder på en asiatisk grillmeny.

Dela artikeln

FacebookIcon