2024.02.29 VÅRA BÄSTA SIGNATURCOCKTAILS

Cocktailvärlden växer, priser delas ut och nya smakkombinationer skapas. Barer tar fram signaturcocktails som representerar dem. Vi har samlat ett urval av våra bästa signaturdrinkar, här hittar du allt från spritiga smaker till sötare skapelser.

ASIAN POST OFFICE

Thai Basil - Bombay Sapphire Gin, Lemon, Thai Basil, Coconut Foam
Signaturdrinkarnas signaturdrink. Drinken som gäster reser till Stockholm för att uppleva. Den gröna drinken som har frodats på sociala medier och blivit ett statement för Asian Post Office. Utsedd till bästa signaturcocktail två år i Bartenders’ Choice Awards. Har du inte smakat den gröna Thaibasilika drinken med kokosgrädde är det hög tid.

RÖDA HUSET

Kolagräs med god grädde - God grädde från Gotland smaksatt med kolagräs, Absolut Elyx, Galliano och svenska gröna äpplen.
Missa inte världens 31 bästa bar prisbelönta signaturcocktail - Kolagräs med god grädde. Besöker du Hampus Thunholms tempel Röda Huset är det högst troligt att du kommer att bli rekommenderad den otroliga signaturen.

LAROY

Smoky Pineapple - Absolut Smoky Piña, Grilled Pineapple, Cointreau, Agave, Lime
Laroys bästsäljande och signaturcocktail heter Smoky Pineapple. Det är en take på klassikern Spicy Margarita, men med inslag av grillad ananas. Drinken vann en tävling som Absolut Vodka höll sommaren 2023, Sveriges bästa drink på smaksatt vodka, således ett givet val när ni besöker Laroy

BERNS ASIATISKA

GARI & Havtorn - Grey Goose vodka, apelsin, citron, bergamot, gari, havtorn, mjölk
Gari & Seabuckthorn, Berns milkpunch som är den äldsta drinken på menyn. I denna drink återanvänder de citrusfrukter från baren och juicen som är en viktig ingrediens kommer från den picklade ingefäran som serveras till sushin. Det är en riktig smakbomb där de fortsätter att arbeta med deras fokus på att använda oss av våra tillgångar, för att hålla dem så miljömedvetna som möjligt.

LE HIBOU

Hoot Hoot - Bacardi 8, Naked Malt, Ginger, Apple, Honey & Lemon
Le Hibou på Bank Hotel skapade den prisbelönta signaturcocktailen Hoot Hoot, som idag står inför ännu en nominering som bästa signaturcocktail i Bartenders’ Choice Awards. Drinken står idag som en signatur för hela hotellet och alla dess barer. Alltså ett måste att smaka när du besöker banken.

FREYJA+SÖDER

Röda linjen - Stockholms Bränneri Navy Gin 57%, jordgubbar från Stenhuse Gård på Gotland, en smak och doft av malört, en touch av absint.
Svenska jordgubbar hämtas från en av de bästa producenterna, Stenhuse Gård på Gotland, ginnen som används är från Stockholms Bränneri, Navy Strength på 57% alc vol, det kryddas till med malört och sedan sprayas drinken med absint, ett klassiskt grepp. Drinken är en hommage till tunnelbanans röda linje som Freyja+Söder ser från restaurangen och Söderterrassen.

AVALON

Stiff Apple Lip - Brynt smörfettvättad Boulard Calvados V.S.O.P, Honungsshrub, Kardemummaturerad tinktur, Saltlösning
Avalons bar är välkänd, prisbelönt och full med trevlig design och konst och deras signaturcocktail Stiff Apple Lip skapades med smörstekta äpplen med kardemumma som inspiration. En riktig klassiker på Avalon som måste provas.

HILLENBERG

Pineapple & Coconut - Bacardi blanda, ananas, lime & klarifierad kokos
Hillenbergs signaturcocktail, en tropisk blandning av Bacardi, ananas, lime och klarifierad kokos, erbjuder en uppfriskande smak av paradiset. Pineapple & Coconut fångar sommarens essens i varje klunk. Den är ett måste för alla som söker en förtjusande fusion av söta och syrliga smaker.

SUPPER

Si Claro - Beefeater, Aperol, rhubarb, white chocolate, lemon, cream
Söker du en söt och inte så spritig drink är Suppers Si Claro en drink för dig. Med smak av rabarber och vit choklad är en Si Claro perfekt efter Suppers sydamerikanska meny. En drink du bara måste smaka på.

LUCY’S FLOWER SHOP

Rye & Apple - michter’s rye, green apple, apple & malt vinegar
I Lucy’s Flower Shops bar med underground känsla har du möjlighet att njuta av deras signaturcocktail Rye & Apple. Den har vunnit ett flertalet priser och förtjänar att upplevas av alla cocktailentusiaster.

GRIFFINS’ STEAKHOUSE

Stiggins Plantation - Plantation pineapple, dry curaçao, lime, ananas & ananasskum
Griffins signaturdrink, Stiggins Plantation, förenar ananasens friskhet med citrus från dry curaçao och lime. Den serveras med ananas och ananasskum för en tropisk smakupplevelse i varje klunk. Välkommen till baren på Griffins’.

SPESSO

Rhubarb/Basil - Beefeater gin, Cucielo vermouth, rabarber, basilka och verjus.
Spesso har en erfaren bar och en av deras signaturdrinkar är den stiliga Rhubarb/Basil. Drinken är isande, fräsch och pigg.