2024.07.04 VI LISTAR KÖK, MED DE BÄSTA RESTAURANGERNA OCH RÄTTERNA

Vad är du sugen på idag? Kanske asiatiskt men vet inte riktigt vilken restaurang du ska gå till? Vilken tur då att vi har listat olika kök, restaurangerna som serverar det och några av deras signaturrätter. I vår artikel nedan hittar du rätterna du inte får missa när du craevar ett specifikt kök.

SVENSKA KLASSIKER

Kanske lockar Sveriges klassiska rätter som köttbullar, sill och skagen. Många av våra härliga restauranger erbjuder otroliga menyer med rätter för dig. Är du kanske sugen på en äldre klassiker som kroppkakor eller vill du testa något nytt med Ekstedts avsmakningsmenyer där alla rätter är tillagade med hjälp av eld? Vi erbjuder ett rad svenska rätter, där vi lovar att det finns något för dig.


Toast Skagen, Bonnie’s och Stureplan 1.
Köttbullar, Sturebaren, Bonnie’s och Le Hibou på lunch lördagar
Matjessill, Calle P och Skepparholmen.
Banana Split, Griffins’ Steakhouse.
Kroppkakor, Freyja och Skepparholmen.
Räkmacka, Avalon.
Gravad lax med dillstuvad potatis, Avalon, Bonnie’s och Le Hibou på lunch lördagar.
Vilt, Ekstedt.

ASIATISKT

Är inte sill och nubbe din grej, föredrar du hetta och vill gärna åka till Asien men tiden räcker inte till? Besök då någon av våra asiatiska krogar. Välj mellan japanskt, kinesiskt, fusion och Michelin-prisade kök.


Korean BBQ Chicken och Sushi, Berns Asiatiska.
Lyckobringande räkbollar och Dandan nudlar, Surfers
Shrimp popcorn, Asian Post Office.
Japanese luxury, Nour.
Sticky karaage chicken, Gurras.

ITALIENSKT

Är de södra vidderna i Europa mer tilltalande, missa då inte våra beryktade Italienare. Här finns ett flertal härliga rätter att avnjuta. Vissa klassiker och vissa nya versioner, där några italienska godheter går att avnjuta på toppen av Åre och några andra i unika lokaler som en gammal biograf i Stockholm.


Vodka Fusilloni, L’Avventura.
Hummer Ravioli, Spesso.
Cacio e Pepe, Calle P.
Pasta Vongole, La Gondola.

FRANSKT

C’est la vie! Det är känslan när du kliver in genom dörrarna hos fransosen Chez Jolie, här hittar du klassiska franska rätter och vill du njuta av utsökta franska viner är lillasystern La Petite Soeur som ligger vägg-i-vägg ett måste. Här hittar du krispiga vita viner till fylliga röda med mycket kropp.


Cordon bleu, Chez Jolie.
Vin - La Petite Soeur.

MEXIKANSKT

Vi svenskar älskar tacos och all mat Mexiko har att erbjuda. På vår restaurang Señor Bob glider du snabbt förbi för en burrito. Vill du smaka dig igenom och gotta dig i sydamerikanska smaker är Supper stället för dig, missa inte deras smakrika Taco de Gamba. Hasta Luego!


Burrito, Señor Bob.
Taco de Gamba, Supper.