2023.05.09 VIMAL KOVAC, GRUNDARE & ÄGARE AV STUREPLANSGRUPPEN, TAR PLATS I VISITAS HALL OF FAME

Stureplansgruppens VD och grundare Vimal Kovac blev igår tilldelad utmärkelsen Visitas Hall of Fame. Priset delas ut årligen till en person som bland annat gjort en exceptionell och bestående insats i besöksnäringen och är ett föredöme som företagsledare.  

Vimal Kovac startade sin resa med att öppna Spy Bar 1996. Resan fortsatte och Baldakinen förvärvades, flertalet restauranger öppnades och hotell etablerades. I portföljen idag finns en rad unika varumärken som L'Avventura, Berns, Bank Hotel, Lucy's Flower Shop, Chez Jolie och senaste tillskotten Avalon och Freyja. 

För ovan nämnda, som bara är ett urval, fick Vimal Kovac ta emot besöksnäringens finaste utmärkelse, Visitas Hall of Fame, i samband med middagen på Visitadagen 2023.  

“Att få vara en del av Visita Hall of Fame är en stor ära för mig. Att dela denna utmärkelse med tidigare pristagare är en inspirerande och motiverande upplevelse. Jag är djupt tacksam för detta erkännande och vill rikta mitt tack till Visita för möjligheten att vara en del av denna prestigefyllda gemenskap”, säger Vimal Kovac. 

Utmärkelsen delades ut på Restaurang K-märkt i Stockholm där nästan 400 personer från besöksnäringen var samlade. 

Alla vi på Stureplansgruppen är så stolta och vill innerligt gratulera Vimal till detta prestigefulla pris! 

OM PRISET 

Visitas Hall of Fame delas ut årligen och tilldelas en person som:

  • har eller har haft ett mångårigt engagemang som företagsledare inom någon av besöksnäringens branscher,

  • har gjort en exceptionell och bestående insats för besöksnäringen,

  • har utgjort ett mångårigt föredöme som företagsledare,

  • har utgjort ett mångårigt föredöme som kreatör,

  • bedriver och har bedrivit sin verksamhet i enlighet med de av Visitas föreningsstämma fastställda etiska reglerna för besöksnäringen.