2023.05.10 VM I TAKTERRASS NÄR SÖDER ÖPPNAR

Se när samtida graffitikonst tar plats på väggarna, sippa på cocktails med namn inspirerade från Stockholm och käka streetfood i söderstil. VM i takterrass när Söder öppnar den 10 maj - taket där drinkarna smakar lika vackert som solnedgången över staden. 

Freyja får denna sommar ett tillskott när takterrassen Söder öppnar den 10 maj. Söders vision är att gästerna ska komma för att se när solen går ner över Stockholms kåkar och kullerstenar och njuta av vad livet har att erbjuda. Det starka bargänget som rattar skeppet låter gästerna prova nya drinkar som har roliga namn med smaker man minns eller önskar man vetat om tidigare.

 “Under (bar) himmelsöder har allt en takterrass ska ha, två fantastiska barer, en korvkiosk, en sinnessjuk utsikt som får hjärtat att sucka av stolthet över Stockholms-älskan och Söder-romantik.” säger Jimmy Dymott, Barchef på Söder. 

Med plats för 400 bargäster och panoramautsikt över Djurgården, Gamla Stan, Riddarfjärden och Södermalm blir takterrassen en unik destination. Exteriören är likt Freyjas interiör skapad av Gert Wingårdhs arkitekter. 

På uteserveringen erbjuds en slags södervariant av streetfood (korv med bröd, rätt och slätt) tillsammans med olika färger på vin och ljus öl. Största fokuset ligger på den genomarbetade cocktaillistan som är fylld med söderinfluerade namn, testa en Röda Linjen, eller en Cykla till Bahamas som görs med fläderblomindränkta jordgubbar, Bacardi Carta Blanca och sockerdricka - smakar som samba i munnen.

Söder har ingått i ett samarbete med Kollektivet Livet och kommer att inkludera verksamma konstnärer genom att låta de kurera designmarkörer av graffitikonst på terrassen. I dagarna har Thomas “OKOK” Gunnarsson, känd från konstnärsgruppen och sprayburkskollektivet Tags and Throws, målat terrassen.  

Thomas har tidigare ställt ut i bland annat Lublin, New York, Paris, Osaka, Kyoto och Stockholm. År 2019 visades en av hans dokumentärer på MoMa i New York. Han har vid ett flertal tillfällen målat live inför publik, bland annat på Stockholm Jazz Festival och på Affordable Art Fair. 

Söder kommer kontinuerligt att uppdateras med samtida konst, skapad på plats. Konsten kommer även att kunna skymtas på Söders menyer. Nästa konstnär tar vid i augusti.  

“Här finns generösa öppettider, ett konstant rörligt schema och roliga händelser -   men varför lyssna på oss, kom förbi själv o prova.” säger Jimmy Dymott. 

Söder öppnar den 10 maj på Hornsgatan 18 och blir granne med Freyja. 

För fler bilder på terrassen, hör av er till oss på marknad@stureplansgruppen.se