We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.
The cookies that are categorised as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ...
Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.
Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
Performance cookies are used to understand and analyse the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Advertisement cookies are used to provide visitors with customised advertisements based on the pages you visited previously and to analyse the effectiveness of the ad campaigns.
I denna veckas Small Talk har vi fått äran att hänga med Axel Ohlson. Han berättar om sin nya roll på Berns Event och vad som planeras till våren på Berns Asiatiska, Calle P och Nold. Vi får även reda på var hans kreativa Instagramnamn kommer ifrån.
Hej Axel, vad kul att vi får prata med dig! Tillsammans med Anton Surtell och Simon Ramn Alenius driver du Calle P, Nold, Coquetel Social och Berns Asiatiska. Det är många olika smaker från världens alla olika hörn, hur jobbar du med det?
Det är både roligt, intressant och utmanande med flera olika typer av kök. Istället för att alltid tänka på samma smakbilder så har jag behövt bredda mina kunskaper, vilket är… Väldigt roligt.
Du har nyligen börjat jobba med Berns Event, berätta om din nya roll där?
Det stämmer, vi har tagit över ansvaret för all mat som serveras i samband med event. Tillsammans med teamet på eventavdelningen ska vi nu ta mat och service till en ny nivå. Hela Berns ska såklart vara synonymt med kvalitét och stämning. Det största arbetet just nu har varit att ta fram nya menyer, vilket är en ny utmaning för oss då vi aldrig tidigare lagat mat till så många människor samtidigt.
Vad händer den närmaste tiden?
Det vi planerar för just nu är uteserveringarna, vi är vana vid att köra Calle P men nu har vi även Berns Asiatiska och Nold. På Calle P planerar vi att bygga en stor pergola för att vädersäkra uteserveringen, på Berns Asiatiska blir det mer loungehäng och på Nold har vi hämtat inspiration från av klassiska torgkrogar i Sydeuropa. Allra närmst i tiden ligger öppningen av Nold och de du absolut inte får missa där är ankan & det grillade brödet!
Vilken råvara kan du inte leva utan?
Lök i alla dess former.
Om vi kommer hem till dig på middag, vad bjuder du oss på?
Inleder med en Cinar & Tonic, sen bjuds det på korv stroganoff, alla älskar ju det!
Vi har hört att du har ett stort intresse för bilar, vad har du för bil just nu?
Jag har en Volvo P-1800 från -66, ett riktigt evighetsprojekt som aldrig verkar bli klart.
Hur kommer det sig att du heter Pilsnerjanne på Instagram?
Ett riktigt bra playahead-namn som helt enkelt fått leva kvar.
TRE SNABBA:
Förrätt eller dessert? – Förrätt
Sportbil eller familjebil? – Pickis
Öl eller vin? – Öl