EVENTTRION

Möte- och eventtrion: “En unik portfölj av varumärken”

Stureplansgruppen satsar stort inom möten och event inför kommande år och har därför förstärkt organisationen genom att rekrytera Johan Klein, Fredrik Scharp och Martin Lundberg. Trion är ansvariga för försäljning och affärsutveckling för Berns Event, Sergel Hub, Norra Latin och City Conference Centre. Utöver försäljning är deras uppdrag att utveckla kunderbjudanden och koncept. 

Var arbetade ni innan och vad var det lockade med att bli en del av Stureplansgruppen?

Jag kommer senast från Nordic Choice Hotels där jag jobbade med möten och events i sju år. Innan dess var jag på kundsidan och jobbade på en event-/kommunikationsbyrå i flera år. Det fanns många parametrar som gjorde att jag ville joina Stureplansgruppen i den här rollen. Ska jag highlighta något så måste jag definitivt nämna alla fantastiska varumärken. Jag känner mig oerhört stolt att nu få representera dem och att få jobba med dessa varumärken varje dag, säger Johan Klein, huvudansvarig för Norra Latin och City Conference Centre.

Under cirka tio år drev jag och Fredrik Scharp konferens- och eventverksamheten på Münchenbryggeriet vilket var en stor uppbyggnadsfas och sedermera en förvaltningsfas. Det var en väldigt inspirerande och lärorik resa. Det som lockade med Stureplansgruppen är att det är en stor koncern med många olika verksamheter, men också att vara med om en nystart inom gruppen, säger Martin Lundberg, huvudansvarig för Sergel Hub.

Det som lockade med Stureplansgruppen är naturligtvis de fantastiska hus för möten och events man förfogar över, det vill säga Berns, Norra Latin, CCC och Sergel Hub. Stureplansgruppen har i vår lilla bransch en unik portfölj med dessa enheter och den vill jag ju så klart vara med och starta igång igen nu efter pandemin, säger Fredrik Scharp, huvudansvarig för Berns Event.

Berätta mer om arbetet ni står inför med Berns Event, Sergel Hub, Norra Latin och City Conference Centre.

Vi är tre nya kollegor med lång erfarenhet av möten och events. Vi ska hjälpa till att göra Berns Event, Sergel Hub och Norra Latin och City Conference Centre till Stockholms bästa anläggningar för möten och events, säger Fredrik Scharp

Satsningen är att vi tre har våra initiala hus men att med nära samverkan behålla alla förfrågningar och kunder inom Stureplansgruppen. Ska ett företag ha ett möte på Sergel Hub så ska den efterföljande middagen självklart vara på Norra Latin eller Berns, säger Martin Lundberg.

Vad är era största utmaningar?

Missionera att man kan ha julfester på andra datum än 3 och 10 december. Skämt åsido så är det faktiskt väldigt många kunder som frågar på exakt samma datum. Om kunderna kunde vara lite mer flexibla med sina datum skulle det vara betydligt lättare att hjälpa dem. Tyvärr är det många kunder som får välja sitt tredje- eller fjärdehandsval bara för att de är fastlåsta vid ett specifikt datum. Det gäller inte bara val av lokal, utan även föreläsare och artister, där kunden inte får den/de som de allra helst vill ha på sitt event, säger Johan Klein. 

Att vänja sig och lära känna alla i en så stor organisation där det är många inblandade som har sina specialområden. Sen kommer konkurrensen på evenemangen blir stenhård nu när det öppnas upp och att då kunna paketera produkten så pass bra att vi blir det självklara alternativet, säger Martin Lundberg.

Hur skulle ni beskriva er själva?

Ett lärarbarn som är uppvuxen i Habo med sport som favoritintresse, säger Johan Klein.

Jag har för länge sedan spenderat en hel del fritid på Berns, Sturecompagniet och Spy Bar. Älskar hockey, laga mat, stöka i trädgården och vara ute på sjön. Blev nyligen ofrivilligt ägare till ett katteri (kattuppfödare). Det var min fru som fick in mig i det här projektet och helt plötsligt har vi fem kattungar som röjer runt hemma, säger Fredrik Scharp. 

Jag är statsvetare som snubblade in i den här branschen av misstag. Men har trivts sen dag ett. Jag ser mig som en positiv och drivande person som gillar att ta mig an nya saker. Privat är det mycket med barnen men när tid finns är det sport och jakt som gäller, säger Martin Lundberg.

Berätta om ditt bästa eventminne?

Det finns många eventminnen som är med och slåss om förstaplatsen. Jag hade några riktigt lyckade konferensgrupper till Palma under den tiden som jag jobbade på eventbyrå. Även min egen 30-årsfest kommer högt upp på den listan. Jag hoppas att även gästerna tyckte det, annars måste jag framstå som en riktig idiot ju, säger Johan Klein. 

Ett som ofta återkommer i mitt minne är när vi på Münchenbryggeriet hade FNs klimatkonferens med bland annat Ban Ki moon och Al Gore. Det var press, poliser, prickskyttar, secret service över hela området. Efter sista dagen när alla lämnat så hade vi hyrt ut ett närliggande rum till två kompisar som ville bygga upp en stor bilbana med småbilar som man hade när man var liten. De byggde i tre timmar, körde bilbana i fem timmar, packade ihop och lämnade väldigt glada och tillfredsställda. Kontrasterna i vår bransch gör att man aldrig tröttnar och fortsätter att bli inspirerad, säger Martin Lundberg.