JIMMY. SÖDER & SPRIT

Jimmy Dymott, Freyja + Söders Barchef, har är en veteran i baren och har lång erfarenhet av sprit. Han står bakom både Freyja och Söders cocktail listor som är fyllda med nytänkande drinkar med spännande namn. Vi träffade Jimmy för att få veta allt om Söder och vad man måste beställa vid ett besök på taket. Häng med!

Hej Jimmy, roligt att få träffa dig här uppe på taket. Berätta, vem är du? 

Barchef på Freyja + SÖDER, gammal bar-räv som blandat sprit så länge att jag knappt minns något annat. Drivit, ägt o lekt krog sedan -95, insåg för några år sedan att jag antagligen har hittat min grej och att jag blir kvar tills de släpar ut mig. 

Vilka är dina bästa tips på cocktails? En spritig drink och en saftig.

Hmm, om vi snackar om här på SÖDER så är jag just nu besatt av en av våra nya drinkar Far$taglitter som är syrlig-rödavinbärs-historia med tequila som bas. Ska det vara saftigt så är Cykla till Bahamas en sån jäkla banger med rom, jordgubbar, fläder & sockerdricka. Går jag nån annanstans så är Old Fashioned alltid najs och Tom Collins har aldrig gjort någon besviken. 

Hur ser det perfekta besöket på Söder ut? Vad får vi inte missa?

Asså, drinkarna är speciella, jag har ändå gjort detta ett tag och kan säga att det vi gör här är unikt, sexigt, kul som fan och framförallt gott som tusan. Sen kan man ju se sig omkring, gråta en skvätt över Stockholms storhet och se solen gå ner över Söderkåkarna. Gå vilse på toaletterna och hitta en ny vän i minibaren.

Hur hittar du ny inspiration i ditt skapande och dina drinkar?

Hittar inspiration från allt, ord är kul, smaker som får mig att bli nostalgisk, godis/glass, känslor, musik får mig att tänka på smaker som får mig att tänka på drinkar. Skriver alltid ner tankar, ord, konstiga referenser i telefonen för att sedan ta dem vidare. Har en jäkla rockstjärna till kollega, Thimmy som fattar exakt när jag säger något och sedan kan ta det vidare, det är unikt, den besattheten att aldrig vara nöjd o att alltid vilja göra nytt är speciell och så kul att dela med någon. 

Vi har hört ett rykte att det kommer finnas en korvkiosk på Söder, berätta mer om det!

Korv med bröd, vad kan man säga som inte redan är sagt? Sånger har skrivits, tempel har byggts, vi kommer bara hedra hantverket och göra så gott vi kan. Snacket är att det kommer finnas en Pucko med en twist, BUS-Pucko, kommer bli en modern klassiker. 

Det är minst sagt spännande namn på drinkarna på Freyja/Söder, hur kom de till?

Det är där telefonen och anteckningarna kommer in, livet, det är bara att låta sig inspireras. 

Söder kommer att kureras med konst, berätta gärna mer om det.

Vi har ett svinkul samarbete med Kollektivet Livet som hjälper oss att hitta fantastiska konstnärer. Vi börjar med Thomas OKOK Gunnarsson, en jäkla OG i branschen och en fantastisk konstnär. Total take-over på stora ytor och i detaljer, så jäkla kul, snyggt och spännande att få göra detta med ett sånt proffs som första projekt. Tanken är två konstnärer per ”säsong” så i augusti kommer vi göra om allt igen, men först ska vi njuta av Tompas grejer. 

Vad dricker du hemma på en ledig fredagskväll? 

Folköl och bourbon. 

Vad ska man tänka på när man mixar cocktails?

Balans. 

Vilken är din favoritsprit?

Bourbon. 

Slutligen, har du någon dold talang och fun fact att dela med dig av? 

Hmm, är besatt av brasiliansk jiujitsu och fick jag välja så skulle jag leva på rostmackor.

3 snabba med Jimmy

Folköl eller Bourbon?

Bourbon

Korv eller Burgare?

Hmm, vegetarian, så brukar undvika båda men den vegetariska wienerkorven vi kommer ha på SÖDER är bland de bästa jag ätit i kokt-korv-väg-för veggosar. 

Nytorget eller Mariatorget?

Mariatorget 4 Life, Nytorget är för lantisar:)