Julia Löfgren är Suppers unga stjärnskott, hon har jobbat på alla Suppers tre restauranger och driver under sommaren Supper Visby. Vi träffade henne för att få höra mer om de olika restaurangerna samt hemligheten bakom Supper.
Hej Julia! Kul att få umgås med dig och lära känna dig lite bättre! För de som inte har koll på dig, vem är du?
Tjena! Kul att få vara med. Jag är 23 år gammal och kommer från Mariefred, en liten sommarstad i Södermanland. Jag har flängt mellan Åre, Stockholm och Visby för Supper senaste åren men skulle säga att jag har min bas i Stockholm.
Berätta mer om din roll!
Under vintern har jag varit restaurangchef på Supper i Åre, vilket har varit otroligt utvecklande för mig och det var även min första stora ansvarsroll. Nu i sommar rattar jag istället Supper Visby, sommaren har bara börjat men jag är otroligt taggad.
Berätta vad har du gjort innan? Hur har du tagit dig hit?
Jag har jobbat extra inom restaurangbranschen sedan jag var 16 år. Jag har haft några uppehåll, men förutom det har jag jobbat i branschen sedan jag slutade skolan. Jag arbetade min första vinter som servis på Supper i Åre 2020. Sen kom jag tillbaka vintersäsongen 2021 och har jobbat för Supper sedan dess på alla tre enheterna. Jag är alltid yngst och mest oerfaren i rummet men har varit målmedveten om vart jag ville från start.
Vad tycker du är roligast med ditt jobb?
Utan tvekan är det att jobba med människor. Att få lära mig mer om hur jag vill leda mitt team och driva restaurangen samtidigt som jag får träffa mina bästa kompisar varje dag på jobbet är en dröm. Majoritet av de som jobbade i Åre i vintras har följt med ner hit till Visby nu i sommar vilket är helt fantastiskt.
Vilken är den bästa restaurangen du besökt?
Jag kan omöjligt välja en, men till mina favoriter hör Babette, Bar Agrikultur och RacaMaca.
Vi slås alltid av den härliga och festliga stämningen hos er. Vad är hemligheten bakom den?
En blandning av allt, musiken som spelas i restaurangen, hur lokalerna är byggda och inredda, men framförallt människorna som jobbar hos oss. Många är väldigt personliga och familjära i sättet att leverera service på, vilket jag tror är en stor del av det.
Vad är skillnaden mellan Supper Åre och Supper Visby?
Oj, massor! Menyn, lokalerna, gästerna. För mig är det dag och natt. Åre är en lång vintersäsong medans Visby är 6 veckor av fullt ös. Båda ställena har sina för och nackdelar, det går inte att välja en favorit.
Vad får vi inte missa på Supper?
Personligen tycker jag nya drinken La Vida är otroligt god! Matmässigt tycker jag ingen får gå härifrån utan att ha ätit Gambas.
Berätta vad händer i sommar hos Supper Visby?
Nu i sommar har vi full rulle med restaurangen som är öppen varje dag. Sen ska äntligen Burmeister och vår bakficka El bar öppna igen. Burmeister kommer gästas av Tjalans vecka 29 och 30 och det kan jag lova att ni inte vill missa!
Hur ser en ledig sommardag ut för dig?
En ledig dag på ön hoppas jag ju självklart på sol. En dagsutflykt till någon mysig strand och sen middag i Visby på kvällen är hur det brukar se ut.
Slutligen, om vi kommer hem till dig på middag. Vad bjuder du på?
De som känner mig vet att jag tyvärr inte uppskattar att laga mat, inte alls faktiskt. Så en härlig ost- och charkkväll med goda tillbehör brukar vara ett säkert kort hos mig.