MALIN OM SOMMARSÄSONGEN

Vi hade förmånen att träffa Calle Ps restaurangchef Malin. Hon har arbetat i restaurangbranschen de senaste 7 åren på både Calle P och Berns Asiatiska. Vi fick lära oss mer om uteserveringssäsongen generellt, hur en vanlig dag ser ut samt Berns Asiatiskas nya uteservering. Häng med när vi lär känna Malin bättre!

Hej Malin, kul att få hänga med dig lite. Berätta, vad jobbar du med?

Hejhej! Just nu jobbar jag främst som restaurangchef på Calle P men har även en liten fot inne på Berns Asiatiska. 

Hur och varför började du arbeta inom restaurangbranschen?

Jag var av en slump och tog en kaffe på killarnas första restaurang Sixten & Frans, då frågade Simon Ramn mig om jag inte skulle komma och provjobba. Jag jobbade då på min mammas bageri och var såld direkt när han sa att jag aldrig skulle behöva börja klockan 06 igen, sen hade jag alltid varit lite intresserad av att testa restaurang. 7 år senare och det känns fortfarande som världens bästa beslut att börja jobba med dem! 

För den som inte har besökt Calle P under sommaren, hur skulle du bäst beskriva det?

Calle P på sommaren är verkligen en egen liten oas mitt i stan där alla är välkomna. Oavsett om det är en lunch med familjen, AW, en stökig middag eller eftermiddagshäng med kompisar. Vi lovar kanonstämning, god mat och bra drinkar. 

Vad är den största skillnaden mellan Calle P på sommaren och vintern?

På vintern är Calle (i min värld) en liten kvarterskrog där stammisar trängs med teatergäster, lugnt och framförallt väldigt mysigt. På sommaren blir det vårt lilla så kallade älskade monster, 3 gånger så stort och fullt i princip dygnet runt. I min mening, Stockholms bästa uteservering. I år har vi en ny entré, ett nytt tak, lite ny belysning och där glasskiosken stod förra året har nu en ny hörna med höga soffor fått ta plats!   

Vi har hört ett rykte att Berns Asiatiska har uppgraderat sin uteservering rejält inför denna sommaren. Berätta!

Det stämmer! Det blir nytt tak, nya möbler och en härlig cocktailbar. 

Hur ser en vanlig sommardag på jobbet ut för dig?

Inleds alltid med en kaffe och mailen i solen, följt av full rulle hela dagen. 

Calle P håller öppet under en lång period, när öppnar och stänger uteserveringen för säsongen?

Vi siktar alltid på att vara startklara den 1a april, dock är det vädret som styr såklart men någon gång de första veckorna i april. Stänger gör vi även där när vädret talar om att det är dags, vanligtvis någon gång in i september. 

För vilka tillfällen bör vi besöka Calle P respektive Berns Asiatiskas uteservering?

Det fina med både Calle P och Berns är ju att båda har öppet från 11.30-stängning, likaså köket vilket gör dem båda väldigt tillgängliga. Med tanke på Berns nya uteservering i år så skulle jag säga att oavsett vilken du hamnar på så kommer du att ha ett toppen besök. 

Berätta lite om uteservering säsongen. När drar den igång? Vad innebär det för er som jobbar? Ser ni en förändring i gäster osv.

Vi smygstartar som sagt redan i april men den ”riktiga” säsongen skulle jag säga drar igång den 1a juni, då stänger vi restaurangen inomhus och flyttar ut allt. För oss som jobbar så innebär det att vi går från ca 10-15 anställda till 30-35, gästantalet ökar enormt och vi blir en ”festligare” restaurang än myset vi har på vintern. Sen är det självklart en lyx att få jobba utomhus hela dagarna! 

Hur ser en optimal dag på stan ut i din värld?

När jag och mina vänner inleder med en sen vinlunch och sedan tar kvällen helt som den kommer. 

Vad är ditt drömresemål och varför?

Jag försöker alltid komma iväg på en längre resa under vintern, nästa gång lutar det åt Costa Rica!

3 snabba

Calle P eller Berns Asiatiska?

Calle P 

Innergård eller takbar?

Innergård

Sushi eller Pasta?

Sushi