MÖT HAMPUS THUNHOLM BAKOM BERNS BAR

I detta Small Talk träffar vi Hampus Thunholm, en av stjärnorna som varit med och öppnat upp baren på Berns Asiatiska nu i augusti. Vi får bland annat höra mer om Berns barkoncept, drinkarna och vilken dryck Hampus inte vill leva utan. Häng med!

Hej Hampus! Kul att vi äntligen öppnat upp Berns Asiatiska igen. Hur har du tänkt när drinkmenyn tagits fram?

-Ja, det känns så sjukt bra! Min första tanke var att det skulle vara ROLIGT att dricka drinkar på Berns. Ett tydligt språk med fina välsmakande drinkar! Lite ”guilty pleasure drinkar” men presenterade i en väldigt modern stil. Vi har även tänkt mycket på hållbarhet och har exempelvis valt att återvända ingredienserna i mer än en drink.

Var hämtar du din inspiration ifrån?

-Oj, det är väldigt olika, men mycket inspiration kommer självklart från resor och olika kök världen över. Jag är fortfarande väldigt inspirerad efter tiden på Fäviken och de olika teknikerna som vi tog fram där. Nu har jag en mycket bredare box att jobba i, vilket är väldigt roligt! 

Kommer vi som besökt Berns asiatiska tidigare att känna igen oss?

 -I matmenyn så har vi några signaturrätter kvar, som är märkta i menyn med vår logotype. Så där finns lite igenkänning. Låt oss hoppas att vi nu också har skapat några nya signaturer i baren.

Hur har responsen efter öppning varit?

-Väldigt väldigt bra måste jag säga. Jag var riktigt nervös innan vi släppte listan men redan efter första kvällen så kändes det som att vi träffade rätt. 

Vad får vi inte missa på cocktailmenyn?

-Frågar du mig så är det vår Vattenmelon- och habanerodrink du inte får missa. Frågar du Tengwall i baren så är det Frozen Irish. Jacobs favorit är Viol & Lakrits och frågar du Marknadschef Linda är det Gurka & Peppar. Jag tror att alla kommer hitta sin favorit om de går på magkänsla!

Om du bara fick dricka en drink resten av livet, vilken skulle det bli?

-Coca-cola.

Tack Hampus!

Ps. Hampus Thunholm vann även det prestigefulla priset som Årets Bartender 2019. Ds.