2022.04.26 FYRA VINSTER I 2022 ÅRS UPPLAGA AV BARTENDERS’ CHOICE AWARDS

I söndags utsågs vinnarna i Bartenders’ Choice Awards 2022, galan där Nordens bästa barer, bartenders och cocktails koras. Vi kan med stolthet och glädje meddela att vi kammade hem hela 4 vinster.

Under 2022 års gala, som skjutits upp på grund av covid-19, i Vinterträdgården på Grand Hotel tillkännagavs vinnarna i Bartenders’ Choice Awards. Det var en gala med pompa och ståt där Nordens bästa barer, bartenders och cocktails skulle utses. På plats var det en härlig stämning där bartenders, branschfolk och dryckesentusiaster hitresta från hela Norden socialiserade och kvällen kan inte annat än kallas succé då vi kammade hem hela fyra vinster.

Vi säger grymt jobbat och önskar stort grattis!

Bartenders’ Choice Awards startade 2010 i Sverige och är de mest prestigefyllda utmärkelserna för den Nordiska barscenen. Syftet att höja standarden i branschen och juryn består av ett par hundra yrkesaktiva och branschkunniga bartenders och dryckesexperter.

BEST ATMOSPHERE - COQUETEL SOCIAL

Först ut på prispallen var Coquetel Social för “Best Atmosphere”. Det var första gången som gänget bakom den sociala baren var nominerade till priset och vi kan inte annat än hålla med om att stämningen här har något speciellt.

BEST NEW COCKTAIL BAR - RÖDA HUSET

Gänget bakom Röda Huset med Hampus Thunholm i spetsen kammade hem “Best New Cocktail Bar”, trots att cocktailbaren öppnade så sent som i november 2021 och således endast har funnits i ett halvår.

BEST SIGNATURE COCKTAIL - APO

Asian Post Offices’ Thai Basil, som nominerats fyra år i rad och vann förra året, vann även i år “Best Signature Cocktail”. Vi är inte förvånade, den är god och förra året serverades 51 700 stycken.

BEST COCKTAIL BAR - LUCYS FLOWER SHOP

Den prestigefyllda utmärkelsen “Best Cocktail Bar” gick till Lucy’s Flower Shop som även tog plats 35 på världens mest åtråvärda lista The World’s 50 Best Bars 2021.