2023.01.10 OTROLIGA 16 NOMINERINGAR I BARTENDER'S CHOICE AWARDS

I helgen släpptes Sveriges nomineringar i Bartenders’ Choice Award och vi är stolta åt att meddela att vi har fått hela 16 nomineringar detta år. Bartenders’ Choice Awards är en gala där allt från Nordens bästa barer och bartenders till atmosfärer utses. 

Röda Husets egna Hampus Thunholm står för fjärde året (!!) nominerad för ett pris han vunnit två gånger, nämligen “Best bartender”. Hans grymma kollega Hanna Oscarsson står även hon nominerad igen, för andra året i rad. Sveriges favoritbartender Hampus Thunholm står även för detta år som nominerad till “Improver of the bar industry”.

Våra två barer Lucy’s Flower Shop och Röda Huset, som båda även i år rankats som två av världen bästa barer, är nominerade i den prestigefyllda kategorin “Best cocktail bar”. Ett pris som Lucy’s Flower Shop vann förra året. Lucy’s Flower Shop och Röda Huset står även nominerade tillsammans i kategorierna “Best cocktail menu” och “People’s choice”.

I fjol var första gången Coquetel Social både nominerades och vann i BCA. Vi är glada att meddela att de i år är nominerade i samma kategori “Best atmosphere”, tillsammans med sin granne Lucy’s Flower Shop.

I kategorin “Best signature cocktail” hyllades vi med hela fyra platser! Vi har kvar tre platser från förra året där Lucy’s Flower Shop återigen norpar en plats med deras välkända Vodka Soda. Den klarifierade cocktailen Kolagräs från Röda Huset står även med som nominerad i år igen. Förra årets vinnare och Stockholms troligtvis mest beställda cocktail Thai Basil från Asian Post Office har självklart en plats på listan, för femte året i rad. Takbaren Le Hibou är tillbaka som nominerad i BCA, nu med deras signaturcocktail “Hoot Hoot”.

I torsdags släpptes även den otroliga nyheten att Röda Huset är nominerad till ”Best International cocktail bar”. Röda Huset är den första svenska baren någonsin att vara nominerad till detta prestigefulla pris.

Priserna i Bartenders’ Choice Awards är några av de mest prestigefulla priserna för den Nordiska bar- och restaurangscenen, där vinnarna röstas fram av mer än 500 yrkesaktiva och branschkunniga experter. BCA har varit verksamma i Sverige sedan 2010. 2021 hade vi 12 nomineringar i BCA och vi är stolta att i år ha hela 16 nomineringar, läs mer om det här.

Vinnarna tillkännages på årets gala den 12 mars på The Plant i Köpenhamn, Danmark.

BEST BARTENDER

Hampus Thunholm
Hanna Oscarsson
Hedda Bruce
Josefine Thorén
Svante Garsten Schön

BEST COCKTAIL BAR

Facit
Häktet Vänster
Lucy’s Flower Shop
Röda Huset
Tjoget

BEST ATMOSPHERE

BEST COCKTAIL MENU

Cadierbaren
Häktet Vänster
Lucy’s Flower Shop
Röda Huset
Stjärtilleriet

IMPROVER OF THE BAR INDUSTRY

Barkonsult
David Kringlund
Hampus Thunholm
Isac Melander
Isbudet

PEOPLE’S CHOICE

Facit
Häktet Vänster
Lucy’s Flower Shop
Röda Huset
Tjoget