2022.04.21 UTESERVERINGAR, INNERGÅRDAR & TAKBARER 2022

Våren är officiellt här, sommaren nalkas och det finns inget vi hellre vill än att sitta på en uteservering med något svalkande i glaset, något gott på tallriken och solen i ansiktet. Vi har samlat alla våra restauranger och barer i Stockholm, Göteborg och Visby som erbjuder en plats i solen så att du enkelt kan orientera dig när feelingen slår till. Listan bjuder på nyheter, klassiker och hot spots. Här är de bästa uteserveringarna, innergårdarna och takbarerna 2022, häng med! 

När respektive uteservering öppnar hittar du nedan och det kommer att uppdateras löpande, utifall det kommer en snöstorm eller andra oväntade väderomslag. Några har redan öppnat, andra öppnar väldigt snart och vissa ganska snart.

HUMLAN

Öppet tisdag - lördag
Humlan kan vi i år vänta oss somriga flörtiga cocktails, naturvin på fat och mat inspirerad av japansk fast food. Det utlovas härlig atmosfär från tidigt eftermiddag till sen kväll. Välkomna till Stockholms egna oas, ett stenkast från Stureplan och innerstadspulsen.

Nöjesguiden tycker det surras om drinkarna i Humlan när nyheterna släpptes om vilka som tar över stafettpinnen.

STUREPLAN 1

Öppet alla dagar
I år välkomnar vi gänget bakom Sturebaren till Stureplan 1. Det kommer serveras klassiska rätter på menyn som Räksallad och Ceasarsallad. Till detta goda dryck och god stämning varje dag från lunch till sen kväll.


I en lista om Stockholms bästa uteserveringar har Metro Mode spanat in Stureplan 1 som i deras mening uppfyller allt som behövs för en riktigt fantastik uteservering.

RÖDA HUSET

Öppet måndag - lördag
Upplev sommaren i city, bokstavligt, på Röda Huset. Några bord ställs upp på bron så att du kan njuta av välgjorda cocktails, pizza och mellanrätter. Alla ingredienser är svenska förutom spriten. Inspirationen är hämtad från historier och traditioner hemifrån med en genomgående omtanke om framtiden.

7 ställen som gör succé med svenska drycker
, lyder White Guides titel där Röda Huset får stoltsera med sitt fantastiska utbud av drinkar.

STORKÖKET

Öppet alla dagar
Storköket med västkustens härligaste uteservering hittar du utanför Stora Teatern, endast ett stenkast från Avenyn. I år står Señor Bob för mat och dryck och vi kan vänta oss mycket smaker för alla smaker i form av bowls och burritos. Välkomna till Storköket!

CALLE P

Öppet alla dagar
I Berzelii Park hittar vi Calle P, stans kanske mest lummiga och härliga uteservering. Stämningen är god, och känslan av att vara hemma i en väns trädgård infinner sig. Njut av lunch, middag och dryck hela dagen, varje dag sommaren ut. Perfekt för AW, lördagshäng och söndagsmys.
Dagens PS har sammanställt sin lista på top fem uteserveringar och självklart är Calle P med.

L'AVVENTURA

Öppet tisdag - lördag
I hjärtat av Vasastans finner du L’Avventura som utökar sin matsal och de två barerna under sommaren med en härlig uteservering. Här är det lätt att drömma sig bort till Italien med en svalkande cocktail i handen och aptitretande aperitivos på tallriken.

HILLENBERG

Öppnar måndag - lördag
Humlegårdsgatan blir varje sommar en sprudlande sommargata med sittplatser och grönska där Hillenbergs lummiga uteservering blir ett naturligt nav. När fönstren öppnas upp på vid gavel och suddar ut gränserna för vad som är ute och inne är du varmt välkommen att njuta lunch, middag och dryck. 

TYGE & SESSIL

Öppet alla dagar
Upptäck viner från mindre producenter till god mat hos Tyge & Sessil. På vincaféets trevliga uteserveringen kan du njuta av solen i ansiktet varje dag, hela veckan. Inga bokningar krävs, bara att svänga förbi Brahegatan 4!

PAPILLON

Öppet alla dagar
Papillon är Bank Hotels mer intima bar. Den tillhörande lilla uteserveringen mot Arsenalsgatan erbjuder lagom med stadspuls för lunch, kaffe eller aperitif innan du fortsätter upptäcka Stockholm stad. Välkommen hela dagen, varje dag.
Metro Mode och Gentlemannaguiden har spanat in Stockholms hotell barer och fattade tycke för Papillons eleganta klassiker och spännande nyskapelser.

COQUETEL SOCIAL

Öppet tisdag - söndag
Njut av klassiska cocktails gjorda från grunden med influenser från Havanna och Rio de Janeiro, lättare rätter och festlig stämning hos Coquetel Social. På den lilla uteserveringen vid Birger Jarlsgatan sitter du mitt i storstadsvimlet med känslan av att allt kan hända. Välkomna till sommarens socialaste häng!
Coquetel Social nöjde sig inte bara med en nominering i Bartender Choice Awards, utan tog även hem segern för bästa atmosfär.

SUPPER STOCKHOLM

Öppet alla dagar
Vi älskar att Suppers innergård ger oss känslan av att befinna oss på sydligare breddgrader mitt i stan. Här serveras mellanrätter med sydamerikanska smaker och färgglada cocktails till lunch och middag varje dag. Välkomna till Humlegårdsgatan 17.
Ett studiebesök senare och Dagens PS konstaterade att en top fem lista går inte att göra utan att ha med Supper.

ASIAN POST OFFICE

Öppet måndag - lördag
Asian Post Office erbjuder er en mindre uteservering på framsidan, perfekt för utelunchen. Går du däremot igenom restaurangen och svänger vänster-höger kliver du ut på terrassen och får uppleva den omtalade APO-stämningen på riktigt. Mat och dryck serveras här till härliga toner. Kom, det blir kul!
En riktigt bra modern klassiker är svårslagen, vilket Asian Post Office bevisade när de tog hem segern för bästa signatur drink i Bartender Choice Awards.

SUPPER VISBY

Öppnar Juni
När portarna slås upp till Suppers smultronställe på Gotland vet vi att sommaren är här på riktigt! På innergården, precis innanför ringmuren, mellan havet och Visby, serveras färgglada mellanrätter, läskande cocktails och god stämning.

TOWNHOUSE NOSH & CHOW

Öppet onsdag - lördag
Baren på Townhouse Nosh & Chows innergård heter passande nog Courtyard. Bjud med kollegor och vänner och fira att arbetsdagen är slut med after work till härlig musik i denna gömda oas. Välkomna!

TETTO

Öppet alla dagar
Tetto betyder rätt och slätt “tak” på italienska och är Spessos lite stökigare granne. På denna lummiga takbar möts Capri och New York och det serveras somriga, lekfulla cocktails, lättare tilltugg och pizza signerat Röda Huset till tonerna av musik från DJ:s alla dagar i veckan.

SPESSO

Öppet alla dagar
Spessos uteservering är liten men naggande god. Här, högt ovan taken, kan du njuta av lunch, drink eller middag till utsikten, varje dag i veckan. Ta hissen till våning 12 och känn dig välkommen upp på taket!

LE HIBOU

Öppet alla dagar
Högst upp på Bank Hotel finner du Le Hibou, en elegant cocktialbar och takterras där interiören är inspirerad av en parisisk våning. Känslan av att befinna i Paris eller iallafall på sydligare breddgrader infinner sig här uppe ovan takåsarna med en magnifik utsikt över staden och Nybrovikens vatten. Här njuter vi av eleganta hantverkscocktails efter säsong, svalkande viner och utvalda snacksrätter.
Den självklara ettan på Dagens PS topp fem-lista var förstås Le Hibou.